Скеле като факел

posted in: Uncategorized | 0

Издание 61|2016

Скеле като факел.

Модулно скеле Layher Allround
Скеле като факел

„Синята Нощ“ се провежда всяка година в Нюрнберг – една нощ за изкуство и култура, с повече от 300 представяния. Един от нейните акценти е изкуството, което тази година има за мото „Свобода“. Тук артистите Фридер Вайс и Джон Брендел представят тяхната скулптура „въздух и светлина“ – „Факел на Мадам Свобода“ , вдъхновена от Статуята на свободата в Ню Йорк. Това изисква гъвкаво регулиране и здрава конструкция.

Решението бе дадено от базираната в Нюрнберг компания Schüttler Gerüstbau GmbH със системата скеле Layher Allround. Различни дължини вертикали и включени удължаващи елементи като ферми. Това позволява точно възпроизвеждане на фуниеобразната геометрия и да се абсорбира без проблеми общото тегло на високата 5м структура. Монтирането на стоманени пътеки на горното ниво позволява инсталирането на три метални фолиа (пламъците), 18-те вентилатора плюс осветлението. Едно „огнено“   изпълнение.

.чертеж на скеле

Фуниеобразната геометрия на скулптурата „Факел на Мадам Свобода“ може да бъде възпроизведена лесно и точно благодарение на различни дължини вертикали и включени удължаващи елементи, като ферми.

Системата скеле Layher Allround Lightweight – Вашите предимства:

  • Лесно.

По-добрата генерация на доказаната система скеле  Layher Allround

  • Бързо.

Нови материали и подобрения в дизайна намаляват теглото на компонентите без загуба в товароносимостта. Това увеличава скоростта на монтаж и също транспортната ефективност.

  • Икономическо.

Само един вертикал за поддпорно и висящо скеле, благодарение на интегрирани съединители (спиготи). Не е необходимо допълнително време за монтаж на отделни спиготи или съхранение на два различни вертикала.

  • Интегрирано.

Може да се комбинира с всички генерации на системите за скеле Allround,  SpeedyScaf, Layher Protective и Event Systems. За максимална оптимизация на инвестициите.

  • Безопасно.

Подобрена безопасност на труда по време на монтаж, благодарение на уникалната функция за автоматично заключване.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail