• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • октомври

    29

    2017
  • 1910
Безопасно скеле при силен вятър

Безопасно скеле при силен вятър

Безопасно скеле от Layher – Обезопасяване на конструкции скеле срещу изместване или повдигане от вятъра на системните скеле пътеки

При работа с фасадната система на рамковото скеле Layher SpeedyScaf, трябва да се знае, че пътеките са част от конструкцията скеле. Всяка следваща горна рамка заключва пътеките, стъпващи върху рамката под нея. Силата на вятъра е най-силна в крайните зони на фасадата, както и във вътрешните ъглови участъци. Опасността от повдигане засяга най-горното (последно) ниво от конструкцията, поради което за да се изгради безопасно скеле е необходимо повишено внимание.

Анкерирането трябва да се извършва към съществуващата конструкция възможно най-високо. Гъстотата на анкериране на най-горното анкерно ниво по дължината на фасадата трябва да бъде през не повече от четири метра (съгласно инструкциите за монтаж и експлоатация). Също така, е необходимо да се заключат и осигурят срещу повдигане последните  две нива от вертикалната конструкция (рамки или стойки за парапет), чрез използване на осигурителни щифтове или болтове.


За модулно скеле Layher Allround, пътеките  могат и да се използват като елементи от конструкцията, но може и да са само подов елемент.  Когато пътеките са част от конструкцията скеле, работещи като хоризонтал или закоравяващи диска на равнината, в която са монтирани, осигуряването срещу изместване или повдигане на пътеките е задължително. Пътеки, които не са осигурени срещу изместване, не могат да бъдат част от конструкцията безопасно скеле.

Заключване на пътеките на скеле Layher Allround "U" система

Заключване на пътеките на скеле Layher Allround “U” система

Заключване на пътеките на скеле Layher Allround "О" система

Заключване на пътеките на скеле Layher Allround “О” система

Препоръчваме пътеките на всички нива на скелето да бъдат осигурени срещу изместване или повдигане от вятъра. Последните две нива от вертикалната конструкция също трябва да бъдат заключени и осигурени срещу повдигане чрез болтове. Анкерирането трябва да бъде извършено съгласно инструкциите за монтаж и експлоатация на производителя.

Вижте още:

 Безопасна работа със скеле на строителния обект

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020