• 1186 София, България ул. Околовръстен път 373

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • февруари

  7

  2017
 • 138
Мобилна платформа от скеле за ремонт на тунел Ечемишка и Витиня

Мобилна платформа от скеле за ремонт на тунел Ечемишка и Витиня

При ремонтите на съществуващи тунели често се налага да се укрепва конструкцията и да се подменя хидроизолацията от вътрешна страна на тунела.

За безопасното изпълнение на строително-монтажните работи се използват мобилни работни платформи от скеле, които осигуряват достъп до всяка точка по повърхността на тунелите.

платформа от скеле в тунел Витиня

Платформа от скеле за ремонт на тунел “Витиня”

Благодарение на многостранните възможности на модулната система скеле Layher Allround беше изпълнен и проекта за ремонт на тунел „Витиня“, който най-дългият у нас. Специфичното при изпълнението на този проект е нуждата от мобилна платформа от скеле. Това се осъществи благодарение монтирана на колела скелетна конструкция. С голямото разнообразие от елементи и технически решения, екипът на Стройрент изгради мобилната платформа  с размери : В: 8 m, Ш:7.21 m, Д: 11.42 m само за 1 ден, като така отговори на високите изисквания за безопасност  на възложителя


За подмяната на хидроизоалцията на тръбата за гр. Варна в тунел “Ечемишка”, фирма Евро Алианс Тунели също се довериха на качествата на модулното скеле Лайер Олраунд. Беше подготвено техническо решение за три работни платформи, като едно от основните изисквания е светлият отвор на платформата да позволи преминаването на камиони с височина 4м, за да не се забавя ремонтния процес.

Системата скеле Layher Allround Lightweight при ремонт на тунел – Ползите за Вас:

 • Лесно.

По-добрата генерация на доказаната система скеле  Layher Allround

 • Бързо.

Нови материали и подобрения в дизайна намаляват теглото на компонентите без загуба в товароносимостта. Това увеличава скоростта на монтаж и също транспортната ефективност.

 • Икономично.

Само един вертикал за подпорно и висящо скеле, благодарение на интегрирани съединители (спиготи). Не е необходимо допълнително време за монтаж на отделни съединители (спиготи) или съхранение на два различни вертикала.

 • Интегрирано.

Може да се комбинира с всички генерации на системите за скеле Allround,  SpeedyScaf, Layher Protective и Event Systems. За максимална оптимизация на инвестициите.

 • Безопасно.

Подобрена безопасност на труда по време на монтаж, благодарение на уникалната функция за автоматично заключване.

Интересувате се от нашите продукти?

Моля изпратете запитване.

Свържете се с нас.
Последни публикации
© Copyright 2020