• 1186 София, България ул. Околовръстен път 373

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • август

    10

    2020
  • 354
Модулно скеле Allround от Layher – точните компоненти, в точното време и на точното място

Модулно скеле Allround от Layher – точните компоненти, в точното време и на точното място

Площ от 80 квадратни метра и безопасна работна платформа на височина от 40 метра, за ремонт на тавана на котел на фабрика за хартия, това бяха основните параметри на заднието. Това е стандартна задача за опитни монтажници на скеле и за системата модулно скеле Allround на Layher. В този случай, единствената възможност за преминаването на работниците и материалите към вътрешността на котела беше през люкове с диаметър от едва 50 сантиметра. Това изискваше задълбочено и детайлно проектиране в процеса на изпълнение на проекта.

Благодарение на професионалния софтуер за проектиране и логистиката на материалите – планирана до последния компонент, беше възможно скелето да бъде изградено изключително ефективно. Предизвикателството беше да се осигурят необходимите компоненти до вътрешността на котела в точното време, така че работата по монтажа на скелето да е максимално икономична и да бъде завършена в рамките на изключително кратките срокове. Елементите от системата модулно скеле Allround трябваше да се подават през изключително тесни отвори – вертикал по вертикал, хоризонтал по хоризонтал, пътека по пътека. Това не е единствената причина, поради която бяха използвани компоненти от системата Allround Lightweight, с много по-ниско тегло, в сравнение с всички останали компоненти. Това донесе много ползи за изпълнението на проекта, включително допринесе за ефективното монтиране на безопасните Layher стълбища. Дори в изключително тесните пространства в горния край на котела беше възможно бързото и безопасно изграждане на скелето чрез използването на стандартни скеле компоненти и малък брой допълнителни аксесоари за скеле. Клиентите бързо осъзнаха, че дори и при изключително тежки условия, модулното скеле Layher Allround може да бъде изградено безпроблемно.

Системи скеле Layher – бързо, безопасно и икономично

При строежа, поддръжката и ремонта на големи идустриални съоръжения навсякъде по света, безопасността и ефективността са от голямо значение. Интегрираните системи скеле на Layher гарантират изключителна безопасност и ефективност при работа, които са от полза едновременно и за монтажниците на скелето и за индустриалните предприятия. Осигуряването на безопасна работна среда в необичайни и трудно достъпни зони, както в този случай, е едно от многото предизвикателства при работата в индустриална среда. Многофункционалното модулно скеле Allround на Layher и разнообразието от аксесоари с различни приложения гарантират лесни, безопасни и икономични решения за клиентите от всяка сфера на индустрията, дори и при изключително сложни проекти. Фактът, че всички продукти на Layher притежават необходимите одобрения и сертификати прави тяхното използване още по-лесно.

Layher предлага системно решение – това е ключовата разлика

От самото създаване на компанията, специалистите от Layher непрекъснато развиват системните решения за конструкциите скеле на базата на задълбочения си практически опит. Множеството проекти във всички сфери на индустрията с изключително разнообразни изисквания по целия свят, са основата, върху която експертите разработват аксесоари и решения за скеле с различни приложения, за да направят системите скеле Layher още по-ефективни и безопасни. Интегрираният подход позволява на потребителите да планират и изграждат подходящите решения за всяко изискване с помощта на много малък брой скеле компоненти. Всички нови елементи са напълно съвместими с предишните поколения продукти, благодарение на стандартните системни размери, и притежават необходимите строителни одобрения и сертификати. Всичко това гарантира максимална стойност и сигурност на инвестицията за клиентите на Layher.

Използвани технологии:

© Copyright 2020