• 1186 София, България ул. Околовръстен път 373

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • август

    3

    2020
  • 301
Модулно скеле Layher Allround и стадион Олд Трафорд

Модулно скеле Layher Allround и стадион Олд Трафорд

Модулно скеле Layher Allround и стадион Олд Трафорд на Манчестър Юнайтед – когато модерните технологии срещнат традицията

Северозападна Англия е един от районите с най-добре развита икономика в Обединеното Кралство, там се намира и град Манчестър. Много хора добре познават името на града, заради двата футболни отбора от Английската Висша лига – Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Световно известният стадион Олд Трафорд на Манчестър Юнайтед е построен през 1910 година. По-малко известен факт е, че в града има два университета и недостиг на жилищно пространство. Това е и причината за изграждането на многофункционални жилищни сгради в модерния жилищен комплекс Бърлингтън Скуеър, намиращ се в близост до университет и няколко училища. Главният изпълнител избра Rose System Scaffolding за доставка и монтаж на фасадното скеле, защото търсеше компания, която използва система модулно скеле Layher Allround.

„Дизайнът на сградата включва последователност от 10 стъпаловидни покривни площи, които трябваше да бъдат обхванати от конструкцията скеле“, обясни Джеймс Брайърли, управител на Rose Systems. „Също така беше от първостепенно значение да се осигури свободното движение на хора и материали, което успяхме да изпълним бързо и гъвкаво, благодарение на системата скеле Layher Allround. Скеле системите Layher се отличават с  безопасност, адаптивност, ефективност и бързина при работа“.

Всичко в системата модулно скеле Layher Allround говори за убедителни предимства

Опитният монтажник на скеле оценява намаленото тегло на скеле компонентите Layher, защото по този начин се улеснява съхранението, работните дейности и монтажа. Брайърли също подчерта, че едно от основните преимущества на модулното скеле Layher Allround е уникалният конектор на системата, който позволява да се реализират до осем връзки под различни ъгли. Функцията AutoLock също осигурява бързина и безопасност при монтажа.

Безопасност и ефективност в действие

Фасадното скеле беше монтирано около външния периметър на сградата и вътрешния двор. Компанията Rose Systems съвместно с Layher разработиха проект за изграждане на скелето, за да се осигури достъп до стоманената конструкция на сградата по време на строителните дейности, изграждането на покрива и монтажа на дограмата. „Освен че е изключително безопасно и адаптивно, модулното скеле Allround на Layher се отличава със стабилни работни площадки, което улеснява движението на строителните работници и транспортирането на материали и инструменти“, каза Брайърли. Тези предимства, в комбинация със стоманените системни пътеки и платформените стълбищни кули гарантираха безопасния достъп на строителната площадка в Манчестър.

Човек с визия за бъдещето

Преди да основе компанията Rose Systems Scaffolding, Джеймс Брайърли е работил в една от най-големите компании за продажба и монтаж на скеле в Северозападна Англия. Неговата компания e създадена преди само две години и използва предимно системата модулно скеле Layher Allround. Той се запознава с Layher технологията на предишната си работа и не след дълго се превръща в неин поддръжник. Джеймс е изключително впечатлен от икономическите предимства на системите скеле Layher Allround, които са в резултат на тяхната адаптивност и лекота при работа. Компанията Rose Systems Scaffolding започва с изпълнението на малки и средни по големина проекти. Положителните отзиви от доволни клиенти им помагат да си изградят добра репутация, като списъкът от клиенти непрекъснато се увеличава. Проектът за жилищно строителство в Бърлингтън Скуеър Манчестър е с впечатляващи мащаби и е доказателство за това колко бързо една компания може да се превърне в успешна със системите скеле Layher.

Използвани технологии:

© Copyright 2020