• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • май

    18

    2020
  • 2224
Решения за премостване в индустрията и строителството от Layher

Решения за премостване в индустрията и строителството от Layher

Системно премостване

Независимо дали се използват за мостове над изкопи, пътища или предоставят достъп на превозни средства през работни площадки, свободно стоящите мостови конструкции представляват голямо предизвикателство. В зависимост от специфичните изисквания, продуктите на Layher винаги предлагат ефективно решение за всяка задача.

Предлага се широка гама от алуминиеви и стоманени ферми за премостване на малки и средни отвори. Те са проектирани за свързвне с части от конструкцията скеле чрез връзки за скеле (жабки). Системните ферми Allround са налични като допълнение към фермите от гамата на безсистемните аксесоари за скеле. Те имат клинови глави и височина от 50 cm. Интегрираният U-образен профил в горния пояс на фермата, позволява стъпването на стандартни системни пътеки.

Алуминиевата греда FlexBeam се предлага като алтернатива на фермите в конструкциите скеле. Тя се отличава с малката си височина (само 280 mm) и голяма товароносимост. Товароносимостта при огъване е 2.5 пъти по-голяма, а товароносимостта на срязване е до 7 пъти по-висока, отколкото при стоманената ферма 450.

Алуминиевата греда FlexBeam притежава U-образен горен профил за директно стъпване на системни пътеки.

Премостване

Подобни конструкции могат да бъдат изградени чрез системата скеле Allround без използването на допълнителни компоненти. Монтажът се извършва чрез метода на поетапно конзолно изнасяне или чрез изграждането на временни конструкции, където е необходимо.

Премостване

За изграждане на мостови конструкции над по-големи отвори или за поемане на по-големи натоварвания е налична системата Allround FW. Тази система е напълно съвместима със системата скеле Allround.

Модулният дизайн на Allround FW позволява не само гъвкавост при избора на размери за оптимално приспособяване към изискванията на геометрията и товарите, но също така осигурява икономичност при транспортирането и монтажа. Това се дължи на безболтовата технология на свързване и ниското тегло, от не повече от 19 kg, на индивидуалните компоненти.

Премостване

При работа по тавани или въздуховоди е възможно работната конструкция скеле да не заема цялата производствена площ, което би могло да доведе до спиране на производството. Със системите скеле на Layher – Allround, Allround FW и Allround Мостови системи, самоносещите конструкции могат да обхванат цялата работна площ, а производството да продължи безпрепятствено, дори при големи отвори и високи изисквания за товароносимост.

Временни мостове или конструкции за тръбопроводен пренос, каквито се използват в железопътната индустрия, също могат да бъдат изградени с Allround Мостови системи. За по-бърз монтаж, мостовите конструкции могат да бъдат изцяло сглобени на земята и след това да се повдигнат и позиционират с помощта на кран.  

Премостване

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020