• 1186 София, България ул. Околовръстен път 373

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • юни

    11

    2020
  • 263
Система скеле Allround LW около скалния манасир Сумела: по-лесна логистика и монтаж

Система скеле Allround LW около скалния манасир Сумела: по-лесна логистика и монтаж

Манастирът Сумела от Византийската ера, датиращ от четвърти век, е построен върху скали на 1150 m височина. За да се осигури защита на историческия паметник от свличане на скални маси, по време на реставрация, бе необходимо изграждането на обемно скеле. Кратките срокове и специфичното местоположение допълнително затрудниха работата. Решението бе комбинация от 3D проектиране и използване на системата скеле Allround LW. Инженерите от Layher, използвайки софтуерния продукт LayPLAN CAD, приспособиха с висока точност пет отделни структури към контурите на терена, като списъкът с необходимите елементи бе изготвен мигновено – с натискането на един бутон.

Прецизната изработка и намаленото тегло на компонентите от системата Allround LW, улесни транспортирането на материалите (в някои случаи извършвано на ръка) и осигури по-икономичен монтаж. Приспособяването към геометрията на терена бе постигнато лесно, благодарение на богатата гама от вертикали с различни дължини и допълнителните елементи за надграждане, като например фермата 450 LW, даващи напълно завършено системно решение.

Проектирането с помощта на софтуерния продукт LayPLAN SUITE, включва автоматизирано изготвяне на списъка с необходимите материали и елементи от системата скеле Allround LW, улеснява значително работата по транспортирането им до труднодостъпния манастир Сумела.

Система скеле Allround LW от Layher – ползите за Вас:

Лесно.
Още по-добро поколение на доказалата се с времето система скеле Allround.

Бързо.
Новите материали и подобренията в дизайна намаляват теглото на компонентите без това да влияе на тяхната товароносимост. Това увеличава скоростта на монтажа и улеснява транспортирането.

Икономично.
Един вертикал при стоящи и висящи конструкции, благодарение на валцованите спиготи. По този начин не се губи време за монтаж на отделен спигот с четири болта и поддържане на склад на два различни модели вертикали.

Сигурно.
Подобрена сигурност при извършване на монтажа, дължаща се на уникалната AutoLock функция.

Ергономично.
Намаляване на физическото усилие при работа, благодарение на олекотените компоненти и увеличения с до 10 см светъл отвор.

Интегрирано.
Съвместима с всички предишни Allround поколения, както и със SpeedyScaf, Layher Protective и Event Systems. За максимална защита на инвестицията.

© Copyright 2020