• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • април

    12

    2020
  • 934
Скеле без риск от пожар от Layher – безопасност в индустрията – Част 1

Скеле без риск от пожар от Layher – безопасност в индустрията – Част 1

Решения без дървени елементи и без риск от пожар от Layher

Едно от най-важните изисквания за системите скеле в сферата на индустрията, като рафинерии, химически и нефтохимически заводи е намаляване на риска от възникване на пожар. Това изключва използването на дървени компоненти поради високата им запалимост. Системите Layher предлагат широка гама от алтернативни решения. Системните пътеки и борд дъските са изработени от стомана и алуминий. Елементите за фуги са изработени от стомана, а покривалата за скеле и защитните системи са изработени от пожароустойчиви материали.

Стоманени пътеки 

Системните стоманени пътеки са един от продукти без риск от пожар на Layher. В зависимост от дължината, пътеката отговаря до клас за товароносимост 6 (2.07 m). Дори пътеките с дължина 3.07 m, отговарят на товароносимост клас 4. Всички пътеки са подходящи и за покривна защита (Drop Test) и са осигурени срещу непреднамерено изместване – повдигане от вятър. Стоманената пътека на Layher е налична в системни широчини 0.32 m и 0.19 m.

Решения за фуги

Различните системни широчини и дължини на пътеките позволяват оптимално покриване при различни размери. Фугите, причинени от особеностите на конкретния обект се запълват с елементи за фуги, хоризонтали за фуги, стоманени платформи, Телескопичната пътека за фуги или със специални триъгълни пътеки.

Скъсените участъци могат да бъдат решени бързо и лесно, без използването на дървени елементи, чрез вътрешни U- хоризонтали, изработени от стомана.

Стоманените платформи и елементите за фуги са обезопасени чрез заключващи винтове (както е показано на снимката), които се завинтват в перфорираните отвори на стоманените пътеки, без използването на заключващи гайки и без да е необходим достъп до под пътеката.

Скъсен участък с хоризонтал за фуги, телескопична пътека за фуги и триъгълни пътеки

Борд дъски от алуминий и стомана

За да се изпълнят изискванията за минимален риск от пожар, са налични борд дъски от стомана и алуминий. Фиксирането е бързо и лесно чрез заключване с клиновидната глава на системата Allround. Налични са във всички системни дължини на Layher.

STALU пътека

Пътеката Stalu е олекотена алтернатива на стоманената пътека. Алуминиевите профили притежават изключително висока коравина, много ниско тегло и голяма товароносимост (до клас на натоварване 4 за дължина на пътеката 3.07 m). Както и стоманената пътека, тя покрива всички изисквания за безопасност. Повърхността й е награпавена, за предотвратяване на подхлъзване. Налични са удобни дръжки за пренасяне от долната й страна. Височината й от 54 mm я прави лесна за складиране и транспортиране. Предлага се в системна широчина от 0.61 m, като допълнение на системните широчини от 0.32 m и 0.19 m на стоманените пътеки. Това е особено подходящо за линейни конструкции скеле (с голяма дължина).

Скеле без риск от пожар – ефективно проектиране

С LayPLAN CLASSIC и LayPLAN CAD (софтуерни продукти за дизайн на конструкции скеле) можете да проектирате сложни системи до най-малките детайли от проекта. Във всеки един момент имате информация за необходимото количество материал, и да сравните със складовите наличности, чрез програмата Material Manager. Подробна информация относно софтуера за проектиране можете да намерите на www.software.layher.com.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020