• 1186 София, България ул. Околовръстен път 373

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • юли

    26

    2017
  • 185
Модулно скеле Layher Allround при ремонт на Дунав мост 2

Модулно скеле Layher Allround при ремонт на Дунав мост 2

Layher Allorund при ремонт на Дунав мост 2.

Мостът „Нова Европа“, по-известен като Дунав мост 2, е пътен и железопътен мост над река Дунав, който свързва градовете Видин в България и Калафат в Румъния. Мостът е с дължина 1971 m, като включва по две пътни ленти във всяка посока, единична електрифицирана железопътна линия и велосипедна алея.
За подмяната на лагерите при връзката на гредите и опорите на моста се налага да се изгради работна платформа от скеле около всяка колона. Фирма Стройрент успява да изгради скелето Layher около колона с работна височина 15 m само за два работни дни, благодарение на богатия си монтажен опит и не на последно място, на техническата подкрепа на Лайер ЕООД – официален клон на завода на Layher за България.

„Използвани са елементи от модулната система скеле Layher Allround Lightweight, която e перфектното решение от икономическа и техническа гледна точка“, заяви инж. Младен Захариев – управител на Лайер ЕООД. „Високоякостната стомана и подобренията в дизайна на елементите, намаляват теглото на скелетната конструкция без загуба в товароносимостта. Това увеличава скоростта на монтаж и също транспортната ефективност“, допълни той.

© Copyright 2020