• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • декември

    28

    2020
  • 733
Скеле Layher за изграждането на мандра в Ирландия

Скеле Layher за изграждането на мандра в Ирландия

Компанията Skyline Scaffolding Ltd. избра системата скеле Layher, за да се справи с необичайните предизвикателства, свързани с построяването на мандра в Waterford, намиращ се на 30 мили южно от Kilkenny, Ирландия.

Хората извън Ирландия, които чуват името Kilkenny, и по-конкретно тези, които консумират бира, автоматично го асоциират с ирландската светла бира със същото име. Но Kilkenny е също и град и регион в югоизточна Ирландия с процъфтяваща земеделска индустрия за производство на мляко и млечни продукти.

Системата скеле Layher – за построяването на временно хале за сглобяване на изпарителната инсталация за мандрата

За да бъде възможно предварителното сглобяване на изпарителната инсталация в устойчива на атмосферни влияния среда на работната площадка, ирландските специалисти по скеле системи изградиха свободно стояща конструкция с площ от 1645 m², използвайки системата скеле Layher Allround. Покривът Keder Roof XL се характеризира с отвор от 26 m, без обтегач, за да може да бъде подсигурено достатъчно пространство за сглобяването на изпарителната инсталация. Тъй като конструкцията не можеше да бъде анкерирана, от техническия отдел на Layher в Обединеното Кралство проектираха поставянето на баласт на най-долното ниво. Трябваше да се предвиди отваряне на покрива, за да бъде възможно изваждането на изпарителната инсталация от халето с помощта на кран и поради тази причина екипът на Skyline избраха вариант с подвижен покрив. Релсите бяха монтирани от външната страна на стрехите, за да позволят отварянето на покрива. Беше намерено нестандартно решение, за де се осигури по-голямо пространство за работата на крана – хоризонталите на покрива Keder Roof XL бяха отстранени между всяка втора греда, така че покривалото да може да бъде избутано като акордеон.

Интегрираната система скеле на Layher дава възможност на клиента за изграждане на креативно решение

„Интегрираната система скеле Layher е подходяща за всякакви приложения и конструкции“, коментира представител на Skyline Scaffolding Ltd. „За първи път използваме покрив Keder XL в допълнение към системата модулно скеле Layher Allround. Сега можем да предложим на нашите клиенти всички нови технологии, което определено ни дава предимство на пазара“. Комбинирането на Keder Roof XL с оборудването, което вече имаме е изключително лесно. „Можем бързо и лесно да задоволим голямо разнообразие от изисквания на клиентите с продуктите на Layher, което ни прави успешни на пазара,“ коментираха от Skyline. „Имахме възможност да приложим целия си професионален опит и креативност в този проект, а с помощта на инженерите от представителството на Layher в Обединеното Кралство реализирахме нестандартно скеле решение, за да изпълним изискванията на клиента“. Технологията Keder Roof XL е базирана на lightweight алуминиеви ферми с височина от 75 cm с вградена keder секция в горния пояс. Тя представлява икономично решение за малки и големи отвори. В зависимост от локалните атмосферни условия, е възможно покриването на големи отвори до 30 m, поставяйки нови стандарти във временното покриване на работни площадки. Keder Roof XL има много приложения, вариращи от осигуряването на временен покрив по време на изграждането на отделни етажи от сгради или при ремонт на покриви, защита от атмосферни условия за нови конструкции, пътно строителство на магистрали и мостове, а също и при различни мероприятия и фестивали.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020