• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • февруари

    6

    2023
  • 392
Фасадно скеле Layher SpeedyScaf за реставрация на църква

Фасадно скеле Layher SpeedyScaf за реставрация на църква

За извършването на ремонтни дейности при реставрацията на църква от средата на 18 век, бе изградено скеле за достъп до фасадата около централната й кула. Идеалното решение, изпълняващо строгите изисквания при ремонт на паметници на културата бе фасадно скеле Layher SpeedyScaf. За целите на проекта, бяха използвани 22 тона материал за реализиране на фасадна конструкция скеле с височина от 27 метра, включваща 13 работни нива. Трите страни на скеле конструкцията бяха изградени от нивото на земята, а четвъртата, въпреки ограничената товароносимост на стените, успешно бе изнесена конзолно над покрива на долепената до кулата централна част на църквата. Фасадно скеле Layher SpeedyScaf позволява бърз и лесен монтаж, модификация и демонтаж, благодарение на олекотените си елементи, изработени от горещо-поцинкована високо-якостна стомана. Системата скеле разполага с богат набор от допълнителни елементи и аксесоари (фермови греди, конзоли, усилени пети и др.). Наличието на пълния набор от елементи, дава възможност за изпълнението на сложни фасади без да се правят компромиси с безопасността и удобството при работа.

Използването на фермови греди допринесе за по-голямата товароносимост на конструкцията и за по-малкия брой необходими скеле елементи, подобрявайки ефективността и рентабилността на проекта. Интегрираните стълби за достъп осигуриха безпроблемно и безопасно придвижване до всяка точка от работната повърхност.

Пространственият 3D дизайн на конструкциите скеле бе предварително проектиран с помощта на софтуерният продукт LayPLAN SUITE, част от Layher SIM (Scaffolding Information Modeling) процеса на Layher за предварително планиране. Чрез извършването на 3D-сканиране, изключително бързо бе изготвен цифров модел на сградата, отразяващ всички специфични особености на сложната й геометрия още по време на етапа на планиране.

фасадно скеле

Layher предлага цялостни интегрирани решения при ремонт и реставрация на исторически сгради и църкви, гарантиращи изключителна икономичност и ефективност, и лесно приспособяване към специфичните особености на геометрията и конкретните изисквания на клиентите.

Фасадно скеле SpeedyScaf – Ползите за Вас:

  • Несравнимо бързо и лесно. Бърз монтаж благодарение на опростена технология на вмъкване, лека конструкция и ергономична работа. Сглобяване от само 6 базови елемента с няколко лесни операции.
  • Безопасна работа от самото начало. Безопасност без компромиси по време на монтажа. Здраво заклинени компоненти, гарантиращи максимална стабилност, дори в момента на изграждане.
  • Изключително адаптивна система. Богат набор от стандартни елементи, подходящ за всяка дейност. Съвместими с другите системи и продукти от Layher.
  • Изключително икономично решение. Лесен и прецизен монтаж означава пестене на време и разходи. Безупречни солидни елементи с дълъг експлоатационен живот и гарантирани наличности.
фасадно скеле speedyscaf

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020