• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • ноември

  14

  2022
 • 1612
Алуминиеви греди Layher TwixBeam за изграждане на подпорно скеле

Алуминиеви греди Layher TwixBeam за изграждане на подпорно скеле

Изключителна здравина, ниско тегло, лесен монтаж

Алуминиевата греда TwixBeam на Layher е изключително здрава, мултифункционална греда, състояща се от две U-сечения с височина от 200 милиметра, свързани с болтове. Тя има редица приложения за изграждане на подпорни и работни скелета. Гредите TwixBeam са налични в дължини от 0.80 до 6.60 метра. Характеризират се с висока товароносимост и ниско тегло.

С височината си от 200 милиметра, алуминиевата греда TwixBeam може да бъде използвана заедно с конвенционалните Н-20 дървени греди. Общата й широчина от 160 милиметра се равнява на широчината на две дървени греди Н-20. Това означава, че конвенционалните кофражни или кръстати кофражни вилици също могат да бъдат използвани при изграждането на кофраж на стоманобетонни плочи. Чрез използването на TwixBeam чупещи кофражни вилици, позиционирани в междинното пространство между двете U-сечения на гредата, може да бъде изграждан кофраж на наклонени стоманобетонни плочи без използването на специално изработени компенсиращи клинове. За приспособяване към изискванията на геометрията на работната площадка при проекти с разннобразни приложения е наличен набор от допълнителни елементи – TwixBeam междинна греда с височина от 140 милиметра в различни системни дължини, TwixBeam елемент за снаждане, TwixBeam телескопичната винтова опора.

Алуминият, от който е изработена гредата я прави изключително лека и удобна за работа. Болтовите съединения, позволяват лесното й модифициране за разнообразни приложения и гарантират запазването на голямата й товароносимост (заварката отслабва характеристиките на алуминия).

TwixBeam
TwixBeam

При изграждането на подпорни конструкции, aлуминиевата греда TwixBeam на Layher може да бъдат използвана като основна системна греда, предлагайки големи предимства пред конвенционалните дървени греди. При комбинирането й с подпорно скеле TG 60, подпорните конструкции могат да бъдат значително оптимизирани по отношение на товароносимост, обем на използвания материал и необходимите усилия за монтаж. Стандартната товароносимост на подпорните конструкции често е ограничена от основната Н-20 дървена греда, намалявайки възможностите за използване на пълния капацитет на натоварване на подпорно скеле TG 60. Чрез използването на TwixBeam, могат да бъдат предавани големи товари към скелето и да бъде постигнато оптималното използване на товаросонимостта му.

Сравнение между Н-20 дървени греди и алуминиеви греди TwixBeam при използването им като основни системни греди при изграждането на кофражи за стоманобетонни конструкции

TwixBeam

Използване на алуминиеви греди TwixBeam в основната конструкция на подпорното скеле

Алуминиевите греди TwixBeam могат да бъдат използвани в основната подпорна конструкция за реализиране на премоствания на отвори в стоманобетонни плочи. Кофражната вилица може да бъде използвана като пета или да бъде поставена върху гредата.

Изграждане на кофраж за наклонени стоманобетонни плочи с TwixBeam

Чупещата кофражна вилица позволява изграждането на кофраж за наклонени стоманобетонни плочи без използването на специално изработени компенсиращи дървени клинове. За целта, чупещата кофражна вилица TwixBeam се фиксира под гредата.

Интегрирана странична защита

Използването на TwixBeam връзка за вертикал позволява изграждането на странична защита от три части на нивото на кофража чрез използването на стандартни Allround компоненти.

TwixBeam

Изключителна приспособимост благодарение на TwixBeam междинна греда

Чрез използването на междинната греда с височина от 140 милиметра в междинното пространство между двете U-сечения на TwixBeam или чрез елемент за снаждане, основните греди могат да бъдат снаждани равноякостно, запазвайки всички свойства на непрекъснатата греда.

 • Предаване на моментите на огъване, срязващите и нормалните сили в точките на свързване.
 • Леки и удобни за работа компоненти за бърз и лесен монтаж, без необходимост от използване на кран при изграждане на кофража.
 • Алуминиевите греди TwixBeam са напълно съвместими с всички системи скеле Layher за всяка дължина на секцията.
 • Възможността за позиционирането на междинната греда, така че да се подава извън края на алуминиевата греда TwixBeam гарантира приспособяването й към всяка особеност на геометрията в краищата на сградата.
TwixBeam
 • Не е необходимо детайлното проектиране на основната системна греда и точките на свързване, благодарение на предварително определените системни размери. Не се налага извършването на скъпо-струващи дейности по оразмеряване на дървените греди.

TwixBeam – допълнителни приложения и предимства:

 • Сложни кофражни конструкции могат да бъдат изграждани чрез използването на TwixBeam междинна греда и TwixBeam телескопична винтова опора.
TwixBeam
 • Фиксирането с щифтове гарантира изключително бърз и лесен монтаж.
 • TwixBeam телескопичните винтови опори могат да бъдат подсилени от Allround хоризонтали и Allround диагонали.
 • Предаването на силите на натиск и опън се извършва в TwixBeam телескопичните винтови опори. Възможно е регулиране на дължината при вече монтиран компонент.
 • Възможно е използването на комбинация от Н-20 дървени греди и алуминиеви греди TwixBeam на едно ниво, благодарение на еднаквата им структурна височина.
TwixBeam
 • Възможност за укрепване на подпорната конструкция чрез интегриране на алуминиеви греди TwixBeam в структурно-значими точки.

Алуминиеви греди TwixBeam за изграждане на подпорно скеле – Ползите за Вас:

 • Изключително икономично решение. Бърз монтаж и демонтаж. По-голяма товароносимост при сили на срязване и огъване в сравнение с Н-20 гредите. По-малко количество на необходимия материал.
 • Пълна съвместимост със системата подпорно скеле TG 60, за всяка дължина на секцията. Не се налага предварително планиране и проектиране на снаждането на гредите или използването на оразмерени греди с конкретни размери. 
 • Притежава всички свойства на непрекъснатата греда – предаване на сили на опън, натиск и момент на огъване.
 • Лесен монтаж и демонтаж без необходимост от използването на кран, благодарение на леките и удобни за работа ергономични елементи.
 • Лесно регулиране на ъгъла с помощта на чупещата кофражна вилица.
 • Устойчивост на атмосферни влияния. По-дълъг експлоатационен живот в сравнение с конвенционалните дървените греди.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020