• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • ноември

    15

    2021
  • 538
Модулно скеле Layher Allround за изграждане на кръгова конструкция при ремонт на морски фар

Модулно скеле Layher Allround за изграждане на кръгова конструкция при ремонт на морски фар

Морският фар Cape Campbell се нуждаеше от ремонт и бе необходимо изграждането на скеле за безопасна работа по строителните дейности.

Фарът, построен преди 116 години на хълм 47 метра над морското равнище, е изложен на суровото въздействие на атмосферните влияния на океанския бряг на Нова Зеландия.

През 1986 г., съгласно регулаторните изисквания, морският фар е снабден с автоматизирана 24 волтова светодиодна сигнализация с обхват от 19 морски мили (35 километра) и излъчва сигнал на всеки 15 секунди.

Трябваше да бъдат извършени ремонтни дейности по отстраняване на ръжда и корозия от съоръжението, а също така се налагаше и полагане на ново защитно покритие. Този ремонт, част от поддръжката на съоръжението, е необходим на всеки 15 години, в зависимост от атмосферните условия.

Поради отдалеченото местоположение, силните ветрове бяха основен фактор при изпълнението на проекта. Основното изискване към скелето бе то да се проектира и изгради като свободно-стояща конструкция, без каквато и да е допирна точка с морския фар, поради статута му на историческа забележителност.

Модулно скеле Layher Allround – подходящо за всеки проект и всяко изискване

Разстоянието между скелето за достъп и фара бе минимално в основата и около 50 сантиметра в горната част на конструкцията. За да се гарантира безопасността на работниците бяха поставени парапети и към страната на фасадата. Благодарение на по-голямата широчина на основата и използването на допълнителни скеле елементи и аксесоари, бе постигната нужната стабилност на конструкцията и при височина от 18 метра.

На строителната компания бяха необходими 2 седмици за проектиране, планиране и изграждане на конструкцията кръгово скеле. Системата модулно скеле Layher Allround направи възможно реализирането на икономично и безопасно решение.

модулно скеле

Модулно скеле Layher Allround – Ползите за Вас:

  • Несравнимо бързо и лесно. Бързо сглобяване, благодарение на безболтовата технология розетка-клинова глава, логическо свързване  и висока прецизност.
  • Безопасна работа от самото начало. Безопасност без компромиси по време на монтажа. Здраво заклинени компоненти, гарантиращи максимална стабилност, дори в момента на изграждане.
  • Изключително адаптивна система. Богат набор от стандартни елементи, подходящ за всяка дейност. Съвместими с другите системи и продукти от Layher.
  • Изключително икономично решение. Лесен и прецизен монтаж означава пестене на време и разходи. Безупречни солидни елементи с дълъг експлоатационен живот и гарантирани наличности.
модулно скеле

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020