Фасадно скеле с безопасен пешеходен проход при ограничени зони

Тунелна фасадна рамка Speedy LW 1.09 M

Когато се използва скеле в пешеходни зони, препоръчително е да се осигури работно скеле с пешеходен тунел. Портални рамки от системата SpeedyScaf на Layher са на разположение, за да направят точно това. Освен доказана рамкова конструкция с ширина от 1,50 м, в момента се предлага и тунелна рамка с ширина от 1,09 м. Тази рамка се използва особено за пешеходни зони с ширина по-малка от 1,60 m.

 

Тунелната рамка отговаря на изискванията на Немските наредби (RSA) за защита на работните зони по пътищата, с минимална ширина 1,00 m за пешеходни пътеки. Това е възможно благодарение на външните ограждащи клинове за закрепване на предпазни парапети. Необходимата височина за преминаване  е 2,20 м., което е с 25 см по-висока от стандартната фасадна рамка.

 

Подвижният съединител (спигот) дава възможност за изграждане  на фасадни скелетни конструкции от двата стандартни размера на рамки СпидиСкаф с широчина от 0.73м и 1.09м. За предпазване срещу падане на предмети или инструменти, тунелната рамка може напълно да бъде покрита с комбинация от олекотена пътека 0.61м и метална пътека 0.32м. Също така може да бъде покрита с три стандартни стоманени пътеки 0.32м. Вградената стоманена планка дава възможност да се закрепи диагонална връзка за допълнително укрепване. За да се предпази скелето от транспортните пътища лесно могат да се монтират сигнални бариери, които лесно могат да бъдат прикрепени към рамката чрез съединител (жабка).

 

 

Предимствата за Вас:

  • Благодарение на външните ограждащи клинове са изпълнени изискванията на германските RSA, като минималната ширина на прохода е 1,00 м.
  • Подвижните накрайници (спиготи) го правят подходящи за изпълнение на фасадно скеле при широчина 0.73м или 1.09м.
  • По-ефикасен транспорт и съхранение на тунелните рамки в пале.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail