Подпори за тежко натоварване от Layher при изграждане на планетариум

подпорно скеле Layher
Подпорна конструкция направена от скеле системата Allround.

Новият музей на науката в Маями ще отвори вратите си през 2016 г. Той ще включва сферичен планетариум изработен от предварително отляти елементи. Куполът е изграден от 30 клиновидни елементи и кръгла корона, като най-горен елемент на затваряне. Елементите се поставят с кран и се свързват един за друг. До завършването на купола, като затворена носеща конструкция, е необходима мощна подпорна конструкция, както и достъп за заваръчни работи по периферията на стъпване на кръглата корона. Решението е подпорна конструкция (подпори) направена от модулната система скеле Layher Allround. В допълнение към прецизното адаптиране към геометрията, товарите от поддържането в монтажно положение на 25 тонните елементи са отведени безопасно към основите,  благодарение на използването на Подпорите за тежко натоварване от Layher. Конзоли, пътеки и парапети, от системата модулно скеле Allround, осигуряват икономично решение за конструкцията на работните  площадки.

Layher shoring
Подпори от модулно скеле

Layher Allround Lightweight – Ползите за Вас:

  • По-голяма товароносимост, благодарение на комбинирането на четири вертикала Allround, свързани с помощта на двойна връзка с клин.
  • Рационално използване на подпората за тежко натоварване, като самостоятелна, равнинна  или пространствена подпорна кула. Модификациите са възможни чрез използването на стандартни Allround елементи.
  • Прецизно адаптиране към  действителното натоварване и необходимата геометрия,  благодарение на свободния избор на разстояние между опорите.
  • Икономично решение, благодарение на използването на стандартни Allround елементи.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail