Временни съоръжения
Стълбища
Стълбищни кули

Започвайки от просто използване вътре в строителните скелета, завършващи стълбищни кули на публични места и места за монтаж на оборудване, както и специални решения по ваш проект.

Сертифицирани по стандарт DIN ISO 9001\EN 29001
Сертификационен център на Германия TÜV–CERT

Достъп със стълби и пътеки

Изгодна алтернатива за достъп нагоре и надолу по скелето:
Пътеки с отвор в качеството на работни площадки, хоризонтали в качеството  на  парапети в нивата на скелетата – всичко това позволява прнос и преместване на материал на ограничено пространство.
В зависимост от нуждите и условията на употребо, можете да изберете пътеки с отвор Layher в стоманено или алуминиево изпълнение, а съьотака  алуминий и шперплат. Вие също може да изберете стълби: подвижни (стомана) или интегрирани с настилката (алуминий), интегрираните стълби са съставен елемент на подови настилки и се монтират бързо.
За работа на пътеката, стълбата се отстранява. Капакът блокира проходния отвор.
Максимална височина на конструкцията: до 80 м

Вградено стълбище към скеле

Модулно стълбище

С модулните стълби е възможно обезпечаването на всякакъв достъп..
С помощта на отделните универсални модули на «Layher» може да бъде конструирана цялата конструкция. Всички междинни размери могат да бъдат интегрирани  в отделна стълба, модулно стълбище по-малък или по-голям размер. Разстоянието между стъпките е 20 см, а долния елемент с винт се използва за точно подравняване на стълбището.
Височината варира до 1.5 м. Натоварване 3.0 kN/м2, теглото на отделните елементи е по-малко 11 кг. Модулният дизайн предлага множество варианти на  конструкции. Материалите заемат малко място, както при транспортиране, така и при монтаж и имат дълъг експлоатационен живот.

Платформено стълбище

С помощта на платформено стълбище на база от 4 вертикала вие можете да изградите кули, които могат да се преместват със стълбите, а също чрез анкериране да стоят отделно от сградата. Възможни са са варианти с успоредни или срещуположно монтирани стълби. В този случай няма пречки за работа на скелето. Допустимо натоварване: 2 kN/м2.

Стълбищна клетка за фасадно рамково скеле  SpeedyScaf

Алуминиевото платформено стълбище предлага повишена безопасност, удобство и скорост. Позволява много ласно транспортирането на материали на всяко ниво по цялата дължина на скелето. Може да се използва и при фасадно и при подпорно скелета. Външното платформено стълбище има одобрение в стандартния си вариант (до 24 m); това означава, че с товароносимост от 2.5 kN/mІ, не са необходими допълнителни проверки. Максимална конструктивна височина: 40 m в зависимост от конструктивния анализ

Външно стълбище към скеле

Компактна стълбищна кула

Стандартната версия компактна стълбищна кула съответства на немските изисквания по строителни работи и е подходяща за монтаж за еднофамилни или многофамилни жилища. Използването на стандартни елементи е допълнително предимство, което означава, че са необходими само 3 допълнителни елемента. Стълбищната кула може да се използва и в структури от скеле Allround. Допустимо натоварване: 2 kN/м2. Максимална височина на конструкцията: 10 м без статично изчисление, потвърдено от знака GS; за по-големи височини е необходимо статично изчисление; височина между етажите 2,5–3 м (А – допълнително регулиране на височината  от 250 мм до 1.4 м, възможно използване на стоманени хоризонтали за спускане надолу). Параметрите на кулата могата да се променят, което позволява използването й  в труднодостъпни места. Минимални размери на  кулата 1.55 м х 1.75 м, със стълби в същата посока 0.9 м х 3.3 м.

Стълбищна кула 200 с 12 вертикала

Стълбищата се състоят от отделни U-/O-греди за стълби 200 10-стъпала, и стъпала направени от стандартни пътеки. Така теглата/обемите на отделните части са по-ниски, пропорциите на стандартен материал по-високи, а на допълнителните разходи по-ниски. В допълнение, възможни са различни варианти на стълбищни широчини:

Размери на стълбата: височина на стъпалото 20 см; дълбочина на стъпалото 24 см; застъпване 8 см
Допустимо натоварване: 2 kN/м2
Ширина 1.09 м
Максимална височина на кострукцията: до 78 м

Стълбищна кула «Allround» 500, 16 вертикала

Стъпили с 16 вертикала на терена, стълбищните кули 500 и 750 позволяват изграждането им като временни и стационарни кули с висока товароносимост. Стълбищна кула 500 се използва предимно в не публични зони, например като достъп до строителна площадка, като не публичен път, минаващ през работни зони, или като допълнителна изходна стълбищна кула. В специални случаи може да се използва и в обществени области.
Допустимо натоварване 5.0 kN/m2. Размерите на стълбата са както в основните конструкции кули.

Стълбищна кула «Allround» 750, 16 вертикала

Стълбищна кула 750 с парапет за детска защита. Благодарение на размерите си, е използвана основно в публични зони и събития, като достъп до подиуми и трибуни. Отличава се с висока товароносимост и намалена височина на стъпалото.
Допустимо натоварване 7.5 kN/м2 с ширина на  стълбата 2.07 м.
Размери: височина 16.6 см; стъпало 31.5 см; застъпване 0.5 см.
В съответствие с местни нужди широчината на  стълбата може да бъде по-малък от 2.07 м.
Регулиране на височината извън размерите 2.0 m или 1.5 m се постига с 5-стъпална греда за стълба(1.0 м височина).

Алтернативно, гредите за стълба 500 и 750 също могат да бъдат комбинирани в стълбищна структура.

Модулна стълбищна кула 500

За регулиране височината в модулните стълбищни кули 500 се използва 2м вертикал. Възможни са междинни размери, ако използвате стандартни 20см стъпки. В Модулната стълбищна кула 500, отделните секции със стандартни пътеки са предназначени да отговорят на стабилността на кулата. Точно позициониране на земята се постига с помощта на пети и стълбищни парапети и предоставят необходимата сигурност, от една страна като предотвратява изместването на стъпките и от друга страна като предпазно устройство за деца.
Допустимо натоварване: 5 kN/м2.