Модулно скеле Layher Allround при ремонт на Дунав мост 2

Layher Allorund при ремонт на Дунав мост 2.

Мостът „Нова Европа“, по-известен като Дунав мост 2, е пътен и железопътен мост над река Дунав, който свързва градовете Видин в България и Калафат в Румъния. Мостът е с дължина 1971 m, като включва по две пътни ленти във всяка посока, единична електрифицирана железопътна линия и велосипедна алея.
За подмяната на лагерите при връзката на гредите и опорите на моста се налага да се изгради работна платформа от скеле около всяка колона. Фирма Стройрент успява да изгради скелето около колона с работна височина 15 м само за два работни дни, благодарение на богатия си монтажен опит и не на последно място, на техническата подкрепа на Лайер ЕООД – официален клон на завода за България.

 

„Използвани са елементи от модулната система скеле Layher Allround Lightweight, която e перфектното решение от икономическа и техническа гледна точка“, заяви инж. Младен Захариев - управител на Лайер ЕООД. „Високоякостната стомана и подобренията в дизайна на елементите, намаляват теглото на скелетната конструкция без загуба в товароносимостта. Това увеличава скоростта на монтаж и също транспортната ефективност“, допълни той.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail