• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • март

  11

  2024
 • 674
Подпорно скеле Allround TG60 от Layher за строежа на сграда със сложен дизайн и голяма височина

Подпорно скеле Allround TG60 от Layher за строежа на сграда със сложен дизайн и голяма височина

За строежа на сграда със сложен архитектурен дизайн бе използвано интегрирано системно решение от Layher – комбинация от подпорно скеле TG60, модулно скеле, стълбищни кули, ферми и конзоли Allround. Сградата “Orbit” в Манхайм се отличава с иновативен дизайн, оформящ буквата “О“ с обема на конструкцията ѝ. Строителните дейности изискваха сложна подпорна конструкция при изграждането на кофража и работното скеле, за да може да бъде постигната максимална ефективност по време на всички работни процеси.

Инженерите от Layher оказаха пълно съдействие по време на целия проект – изговиха икономично и безопасно идейно решение на конструкциите скеле, извършиха предварително цифрово планиране и предоставиха опитен специалист на място за консултации относно монтажа на скелето.

 • 3D дизайн на сложната структура на скелето с помощта на системата LayPLAN за постигане на оптимално и прецизно приспособяване към геометрията на сградата и изготване на всички необходими спецификации за натоварванията.
 • Изготвяне на списък с необходимите материали на всеки етап от строителните дейности с помощта на LayPLAN MATERIALMANAGER, допринасяйки за изключителната ефективност при доставките на материали.
 • Реализиране на интегрирана работна платформа от подпорно скеле Allround TG60 за целите на изграждане на кофража, осигуряваща безопасното предаване на общо натоварване от над 2000 тона.
 • Фасадна конструкция от модулно скеле Allround с интегрирани стълбищни кули за бърз и удобен достъп на голяма височина, системни конзоли за намаляване на разстоянието между скелето и фасадата, и системни фермови греди Allround за осигуряване на надеждна опора за балконите.
подпорно скеле

Подпорната конструкция от носещо скеле Allround TG60 в „О“-образния отвор в обема на сградата, бе прецизно приспособена към особеностите на геометрията на архитектурата и към големите натоварвания от над 2000 тона с помощта на предварително 3D планиране с LayPLAN CAD и съгласувана с клиента. По този начин бе постигнат лесен, бърз и безопасен монтаж и демонтаж на скелето, и изключителна ефективност на работната площадка.

Подпорно скеле Allround TG 60 – Ползите за Вас:

 • Бързо. Лесен и бърз монтаж, благодарение на леки и ергономични рамки с доказаната Allround технология за свързване.
 • Приспособимо. Съвместимостта с оборудването Allround позволява адаптиране към всяка ситуация.
 • По-безопасно. По-безопасно вертикално изграждане, благодарение на интегрираната странична защита.
 • Икономично. С повече от 30% спестяване на време, в сравнение с конструкции направени от отделни елементи, икономическият успех идва бързо.
подпорно скеле

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020