• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • септември

  18

  2023
 • 353
Интегрирано системно решение от скеле Layher за ремонт на хотел в Литва

Интегрирано системно решение от скеле Layher за ремонт на хотел в Литва

За ремонта на покривната конструкция на хотел, в непосредтвена близост до Стария град в столицата Вилнюс в Литва, бяха използвани системи скеле Layher за изграждане на икономично, ефективно и безопасно решение. Сградата предлага впечатляваща гледка към литовската столица и едно от изискванията на мащабния проект по реновирането, бе хотелът да продължи да бъде отворен за своите гости и ремонтните дейности да не възпрепятстват изгледа към уникалната гледка, разкриваща се от прозорците му. Най-голямото предизвикателство бе изграждането на опорната конструкция за временния мобилен покрив за защита от атмосферни влияния, необходим за ремонта на покрива на сградата.

Оптималният дизайн на скелето бе постигнат, благодарение на предварителното  3D планиране, част от цялостния процес на цифрово проектиране Layher SIM, допринасящ за изключителната адаптивност, икономичност и ефективност на конструкциите скеле:

 • Правилното решение за всеки проект и всяко изискване – изключително икономична носеща конструкция от подпорно скеле  Allround TG60, реализиране на премостванията в зоните на покрива със системите модулно скеле Layher Allround и Allround FW и мобилен защитен покрив  Keder Roof XL, изработен от алуминиеви компоненти.
 • Изготвяне на идейното решение от инженерите на Layher чрез системата за предварително 3D планиране LayPLAN CAD, гарантиращо прецизно приспособяване на временните конструкции към геометрията на сградата. Извършване на виртуални консултации с клиентите, проверка за структурна здравина, изготвяне на списък с необходимите материали и планове за монтаж чрез натискането на един бутон, благодарение на пакета LayPLAN SUITE.
 • Професионално съдействие от инженерите на Layher, свързани с всички дейности по проектирането, изграждането и монтажа на скелето.
скеле Layher

Мобилният покрив Keder Roof XL, предложи изключително адаптивна защита от атмосферни влияния на всеки етап от ремонта на покривната конструкция на сградата. Подпорно скеле TG60, модулно скеле Allround и системата за големи премоствания и тежки натоварвания Allround FW, осигуриха ефективно и икономично решение за носещата конструкция на временния покрив, позволяваща нормалната работа на хотела без причиняване на неудобство на гостите.

Защитен покрив от скеле Layher Keder XL – Ползите за Вас:

 • Възможно е изграждане на временни покриви за големи отвори с наклон до 18°;
 • Натоварване от сняг до 1.0 kN/m² за отвори със средна широчина;
 • Приспособимост към всяко изискване, благодарение на разнообразието от системни широчини и разновидности в дизайна (едноскатен, двускатен, многоъгълен);
 • Изключително икономично решение. Лесен и прецизен монтаж означава пестене на време и разходи. Безупречни солидни елементи с дълъг експлоатационен живот и гарантирани наличности;
 • Материалът и таблиците за натоварване са налични за улесняване на проектирането;
 • Осигурява непрекъснатост на работния процес, независимо от атмосферните условия;
 • Пълна съвместимост със системите скеле Layher Allround и Layher SpeedyScaf.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020