• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • май

  13

  2024
 • 191
Защитна конструкция от модулно скеле Layher Allround Lightweight за реставрация на историческа сграда в центъра на Будапеща

Защитна конструкция от модулно скеле Layher Allround Lightweight за реставрация на историческа сграда в центъра на Будапеща

За изграждането на защитна конструкция за изолиране на строителната площадка при реставрацията на историческа сграда в центъра на Будапеща, бе използвано модулно скеле Layher Allround Lightweight. Сградата на бившето кралско унгарско министерство на финансите е построена през 1904 г. и се намира на един от емблематичните площади в Унгарската столица – Света  Троица. Поради огромния поток от туристи, бе необходимо реализирането на ефективна и безопасна защита от прахово замърсяване. В близост до изграденото фасадно скеле около сградата, бе издигната защитна конструкция от стандартни компоненти от системата модулно скеле Layher Allround, покрита с мрежа, изобразяваща обекта след реставрацията.

 • Свободно-стояща конструкция Layher Allround за защита от прахово замърсяване с височина от 18 метра и широчина от 2 метра, осигуряваща атрактивен външен вид на строителната площадка.
 • Изключително бърз и безопасен монтаж на конструкцията, изградена от системата модулно скеле Layher Allround Lightweight, благодарение на безболтовата връзка с клин, уникалната функция AutoLock и използването на няколко основни компонента с намалено тегло.
 • За реализиране на пространственото укрепване на свободно-стоящата конструкция, бяха използвани секции тип контрафорс, допълнителни Allround вертикали и подходящо затежаване (баласт).
 • Извършването на детайлно предварително 3D планиране от инженерите на Layher със системата LayPLAN CAD, осигури прецизното приспособяване на скелето към изискванията на строителната площадка и подпомогна активната комуникация и съгласуване с клиента по време на всеки етап от строителния процес – основни предимства при работа с Layher SIM.
 • Поради липсата на 3D модел на историческата сграда, предварително бе изготвен цифров прототип с изключително голяма точност, с помощта на 3D сканиране, като основа за работата по планирането на конструкциите скеле.
защитна конструкция

Системата модулно скеле Layher Allround Lightweight осигури безпроблемното изграждане на конструкцията за защита от прахово замърсяване с височина от 18 метра, с помощта на няколко основни компонента с намалено тегло. Използването на допълнителни Allround вертикали, секции тип контрафорс и подходящо затежаване (баласт), гарантираха изключителната стабилност на свободно-стоящата конструкция.

Модулно скеле Layher Allround – Ползите за Вас:

 • Несравнимо бързо и лесно. Бързо сглобяване, благодарение на безболтовата технология розетка-клинова глава, логическо свързване  и висока прецизност.
 • Безопасна работа от самото начало. Безопасност без компромиси по време на монтажа. Здраво заклинени компоненти, гарантиращи максимална стабилност, дори в момента на изграждане.
 • Изключително адаптивна система. Богат набор от стандартни елементи, подходящ за всяка дейност. Съвместими с другите системи и продукти от Layher.
 • Изключително икономично решение. Лесен и прецизен монтаж означава пестене на време и разходи. Безупречни солидни елементи с дълъг експлоатационен живот и гарантирани наличности.
модулно скеле

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020