• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • септември

  28

  2020
 • 4144
Новата стоманена пътека от серията Lightweight (LW) – Изключителна здравина, издържливост и по-малко тегло

Новата стоманена пътека от серията Lightweight (LW) – Изключителна здравина, издържливост и по-малко тегло

Един добър продукт е вече по-добър. Това беше постигнато с новата стоманена системна пътека Lightweight (LW). Чрез използването на високоякостна стомана, материали с по-малка дебелина и разработването на интелигентна комбинация от специализирани профили и концентриране на материал в структурно значими области, стана възможно намаляването на теглото, на доказалата своите предимства на пазара стоманена пътека, с до 3.8 kg или 13%, запазвайки високата й товароносимост. Тя е по-лека, по-удобна за работа и по-ефективна.

Вижте предимствата на стоманената пътека от серията LW от Layher – защото продуктите Layher Lightweight ви дават много повече от по-малко тегло.

Най-новият продукт от серията Layher Lightweight – стоманената пътека LW се отличава с:

 • Висока ефективност при транспортиране и монтаж;
 • Рентабилност и защита на инвестициите;
 • Разширяване на сферите на приложимост;
 • Практически насочена безопасност.

Стоманена пътека LW – практически насочена безопасност

Въпреки по-малкото тегло, товароносимостта на стоманената пътека остава непроменена. Това е постигнато чрез напречното и надлъжното усилване на повърхността на пътеката в мрежовидната й структура. Също така, структурата на напречното й сечение е оптимизирана чрез наслагване на материал в особено значими области. Напречното усилване и специфичното перфориране на повърхността създават усещане за надеждност и комфорт при преминаване по пътеката. Надлъжното усилване предоставя оптималното предаване на силите от укрепващите колани по време на транспортиране.

Пътеките от серията Layher Lightweight, могат да бъдат използвани без никакви ограничения за покривна защита. В зависимост от дължината, стоманената пътека Lightweight, покрива товароносимост до клас 6.

Продуктите притежават следните одобрения – за U-пътеки: Z-8.1-16.2 и за О-пътеки: Z-8.1-919.  

Стоманена пътека LW – висока товароносимост, малка деформация – провисване, усещане за надеждност и комфорт при преминаване, до клас на натоварване 6 (в зависимост от дължината), налични всички одобрения и сертификати.

Стоманена пътека LW повече приложения

Стоманената капачка е модифицирана, за да осигури максимална здравина на стъпване. Тя се използва и при доказалата своите предимства стоманена пътека T4. Също така, новата стоманена капачка дава възможност за монтаж на пътека над розетката за оптимално покриване с пътеки на работната платформа.

В същото време оптимизираната долна повърхност на надлъжната мрежовидна структура и намалената височина гарантират ергономично и здраво захващане особено по време на вертикално транспортиране.

Специфичното перфориране на повърхността позволява използването на осигурителни щифтове за фиксирането на пътеките и елементите за фуги.

Стоманена пътека LW – здраво и ергономично захващане, монтаж над розетката, работа с осигурителни щифтове.

Стоманена пътека LW висока ефективност при транспортиране и монтаж

Благодарение на по-ниското тегло на стоманената пътека LW, по-малко товар трябва да бъде пренасян по време на монтажа. Това става ясно при следния сценарий: за фасадно скеле се използва 500 m² материал от системата SpeedyScaf, с широчина на секцията 1.09 m и дължина от 3.07 m. Спестява се почти половин тон от теглото на материалите (около 480 kg), при общо тегло от 8.2 тона.

Това увеличава, както капацитета на камиона, така и производителността на работниците.

При среден капацитет на монтажа от 3.3 часа работа на човек за тон от материала, разходите за труд могат да бъдат намалени с 6 %. Това е част от едно дългосрочно цялостно спестяване на разходи, като в същото време се намалява физическото усилие за монтажниците. 

Стоманена пътека LW – значително намаляване на теглото, увеличаване на капацитета на камиона, спестяване от разходите за труд, подобрена ергономичност.

Стоманена пътека LW рентабилност и защита на инвестициите

Стоманената пътека от серията Lightweight гарантира (както при всички продукти Layher), че инвестициите са напълно защитени, тъй като пътеката може да бъде използвана със всички предишни поколения системи скеле на Layher. Комбинирането със стоманени пътеки от предишни поколения е напълно възможно и резултатът е изключително гладка работна повърхност на скелето. Складирането е лесно и спестява място. Както и при предишните поколения пътеки, U-пътеките LW се подреждат по специален начин, който значително минимизира размера на опаковките и може да бъде приложен и с пътеки от предишни поколения. Всичко това води до запазване на високата стойност на закупените от вас материали и възможността за надграждане чрез закупуването на иновативни нови продукти, както новата стоманена пътека Lightweight.

О-пътеките LW, както и при предишните поколения, се складират една върху друга. Надлъжното профилиране прави невъзможно плъзгането на складираните пътеки. Новата О-пътека LW също може да бъде комбинирана и складирана с О-пътеки от предишни поколения.

Стоманена пътека LW – комбиниране със стоманени пътеки от предишни поколения по време на монтаж, транспорт и складиране.

Стоманени пътеки LW – преглед на техническите характеристики

Стоманени пътеки LW информация за продуктите

Стоманени пътеки LW – Ползите за вас:

 • Намаляване на теглото с до 13 %, като в същото време запазва високата си товароносимост – това означава по-ниски разходи за труд, повишаване на капацитета на камионите и подобрена ергономичност.
 • Може да бъдат използвани до клас на натоварване 6 (≤ 2.07 m) и при системи за покривна защита.
 • Усещане за надеждност и комфорт при преминаване върху пътеките, благодарение на напречното усилване на повърхността.
 • По-добро сцепление, благодарение на оптимизираната стоманена капачка и на новия надлъжен профил, гарантиращи по-голяма ергономичност при работа и по-висока безопасност.
 • Могат да бъдат комбинирани със стоманени пътеки от предишни поколения по време на монтаж, транспорт и складиране.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020