• 1186 София, България ул. Околовръстен път 373

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • септември

    10

    2020
  • 153
Интегрирано решение от скеле при партньорството на Стройрент с Лайер ЕООД за ремонта на Храм “Успение Богородично” във Варна

Интегрирано решение от скеле при партньорството на Стройрент с Лайер ЕООД за ремонта на Храм “Успение Богородично” във Варна

Храмът „Успение Богородично“ е най-голямата църква във Варна и е емблематичен за града. Издигнат е през 1885 година и е с размери 35 х 35 m, а височина на камбанарията е 38 m. След катедралния патриаршески храм „Свети Александър Невски“ в София, храмът „Успение Богородично“ е вторият по големина в страната.

През миналата година бяха извършени спешни ремонтни и реставрационни дейности. Цялата покривна конструкция на храма се нуждаеше от основен ремонт. Покривните ламарини бяха изгнили и не спираха дъждовната вода. Тя се просмукваше в стените и унищожаваше стенописите на храма.

В края на месец август стартира мащабен ремонт на покрива  и куполите на катедралния храм във Варна, както и на част от фасадата. Той ще продължи поне година. Стойността на ремонта е 2,6 милиона лева. Куполите на катедралата ще бъдат позлатени. Главен изпълнител на ремонта е фирма Шлос, която се довери на Стройрент, в партньорство с Layher, като доставчик на скеле за цялостно интегрирано решение.

За извършването на ремонта беше необходимо изграждането на скеле около фасадата и куполите на църквата, което да послужи за безопасна работна платформа и за защита от атмосферни влияния при позлатяване на куполите. Фирма Стройрент, която беше избрана да достави и изгради конструкцията скеле, се довери на продуктите на Layher –  фасадно скеле SpeedyScaf около фасадата и модулно скеле Allround за ремонта на покрива и куполите. Системата скеле Allround на Layher е синоним на модулно скеле. Продуктите на Layher предлагат цялостно интегрирано решение, благодарение на пълната съвместимост между системните компоненти. По този начин се оптимизират разходите за материали и труд и се постига максимална защита на инвестицията. Системата фасадно скеле SpeedyScaf предоставя икономично комбинирано решение за работно скеле, а модулното скеле Allround гарантира изключителна гъвкавост при работа. Прецизно изработените компоненти за надграждане улесняват приспособяването на конструкцията към изискванията на работната площадка. 

© Copyright 2020