• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • май

    2

    2020
  • 2291
Висящо скеле от Layher – Безопасност в индустрията – Част 3

Висящо скеле от Layher – Безопасност в индустрията – Част 3

Висящо скеле – системни решения от Layher

Стандартните конструкции скеле често са икономически неефективни за работни площадки на големи височини поради големите разходи за материали и работна ръка. Също така, пренасянето на усилията към терена не винаги е възможно. В тези случаи за изграждане на висящи конструкции безпроблемно може да бъде използвана системата скеле Layher Allround. Обезопасяването на вертикалите с болтове позволява идеално предаване на опънните сили.

Иновативният интегриран спигот Allround LW, може да бъде използван както за висящи, така и за стандартни конструкции скеле. В зависимост от натоварването, сглобката може да бъде реализирана с един или два болта. Допустимите сили на опън са описани в основното строително одобрение Z-8.22-939.

За опънни усилия, се използват и вертикали без спигот, с отделен спигот осигурен с 4 болта.

Наличен е богат набор от елементи за захващане при изграждане на висящи конструкции: връзки с лапа, предлагани като стандартен елемент, могат да бъдат използвани за свързване към 2T-греди.

При изграждане на тръбопроводи, предимствата на скеле системата Allround могат да бъдат използвани при проектирането на висящи конструкции, за спестяване на разходи както за материали, така и за труд. Адапторите за висящо скеле, прикрепени към тръбите чрез тресчотни колани, дават едно просто, но ефективно решение.

Със системите на Layher, висящите конструкции скеле могат да бъдат монтирани направо на място, отгоре надолу, или предварително да бъдат сглобени на земята и след това да бъдат позиционирани с помощта на кран.

Допълнителни решения за окачване на конструкции скеле, като вериги и стоманени въжета, са налични при запитване. За повече информация, се свържете с локалното представителство на Layher.

В случаите, когато конструкцията трябва да се справи с големи подпорни разстояния (например при работа по ветрогенератори, разположени в морето), решенията за висящо скеле могат да бъдат направени в допълнение със системата Allround FW. Тя е напълно съвместима със системата скеле Layher Allround и се характеризира с голяма товароносимост и възможност за преодоляване на големи отвори.

Системата Layher Allround FW може да бъде сглобена на място чрез поетапно конзолно изнасяне, или сглобена бързо и безопасно на земята и по-късно с помощта на кран, завършената структура, да бъде поставена в нужното положение.

Висящо скеле – ефективно предварително планиране

Със софтуерните продукти за дизайн на Layher системи скеле LayPLAN CLASSIC и LayPLAN CAD, могат да се проектират сложни конструкции скеле до най-малките детайли. По време на проектирането имате информация за необходимия материал и можете директно да следите количествата, като използвате модула Material Manager. Допълнителна информация относно нашия софтуер за проектиране може да намерите на: sowtware.layher.com.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020