• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • юни

    28

    2021
  • 1195
Модулно скеле Layher Allround при изграждането на тунел „Железница“

Модулно скеле Layher Allround при изграждането на тунел „Железница“

Тунел „Железница“, част от автомагистрала „Струма“, е най-дългият тунел в България с дължина от 2 km. Ще бъде пуснат в експлоатация през 2022 година. Състои се от 2 еднопосочни тръби с габарит АМ29 (ширина 10.90 m и височина 7.35 m), като широчината на пътното платно е 8.50 m. Тунел „Железница“ се намира в планинската област на юг от Благоевград и на север от село Железница, като дълбочината му под земната повърхност достига до 120 m.

По проект в тунела са осигурени няколко напречни връзки между двете тръби – 4 пешеходни галерии, 2 свързващи галерии за превозни средства и аварийни ниши на всеки 150 m. За безопасното изпълнение на строително-монтажните работи се използват мобилни работни платформи от скеле, които осигуряват достъп до всяка точка от повърхността на тунелите.

За полагането на хидроизолацията на тунела, Ви Джи Еф Инженеринг ЕООД избраха мобилни работни платформи от системата модулно скеле Layher Allround. Върху релсов път бяха изградени 2 работни платформи с общо тегло 10 тона. Едно от основните изисквания бе светлият отвор на платформата да позволява преминаването на механизация, за да бъде възможно нормалното протичане на работния процес по изграждането на тунелите.

тунел железница

Системата модулно скеле Layher Allround позволява лесно и бързо да бъдат изградени произволни стоманени скелетни структури, в зависимост от нуждите и изискванията на всеки един проект.

Система модулно скеле Allround – Ползите за Вас:

  • Несравнимо бързо и лесно. Бързо сглобяване, благодарение на безболтовата технология розетка-клинова глава, логическо свързване  и висока прецизност.
  • Безопасна работа от самото начало. Безопасност без компромиси по време на монтажа. Здраво заклинени компоненти, гарантиращи максимална стабилност, дори в момента на изграждане.
  • Изключително адаптивна система. Богат набор от стандартни елементи, подходящ за всяка дейност. Съвместими с другите системи и продукти от Layher.
  • Изключително икономично решение. Лесен и прецизен монтаж означава пестене на време и разходи. Безупречни солидни елементи с дълъг експлоатационен живот и гарантирани наличности.
тунел железница

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020