• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • август

    12

    2022
  • 636
Разходка по покривите на Ротердам – реализирано със системите скеле LAYHER

Разходка по покривите на Ротердам – реализирано със системите скеле LAYHER

Поради плътното застрояване в големите градове, в Ротердам бе реализирана идея за усвояване на пространството върху покривите на сградите. Архитектите от MVRDV проектираха пътека с поредица от пешеходни зони и експонати, издигната високо над улиците.

Временното съоръжение Rotterdam Rooftop Walk е построено по инициатива на Rotterdam Rooftop Days и е разположено на една от главните улици в Ротердам, като за изграждането му бяха използвани скеле системи от Layher. Rotterdam Rooftop Walk представлява пешеходна пътека, реализирана в ярко оранжев цвят, издигаща се и обхождаща покривите на дузина сгради в центъра на града.

На посетителите се предоставя уникалната възможност да направят разходка в небето на Ротердам с дължина от около 600 метра, наслаждавайки се на прекрасната гледка, преминавайки над множество покриви и оживени улици. По пътя могат да бъдат разгледани поредица от изложби на художници, дизайнери и архитекти, които имат за цел да демонстрират възможностите за използване на покривните пространства в големите градове и да предложат идеи за тяхното използване, като зелени покриви, вода, производство на храни и енергия.

Системите скеле Layher се отличават с изключителна ефективност, безопасност и надеждност и гарантират прецизност и икономичност при реализирането на мащабни и сложни проекти. За изграждането на временната конструкция на пешеходната пътека върху покривите на Ротердам, Layher предложи цялостно интегрирано системно решение. За строежа на свободно-стоящите опорни кули бе използвано модулно скеле Layher Allround. Премостване от 30 метра бе реализирано чрез Мостовата система на Layher. За осигуряване на безопасен обществен достъп бяха изградени стълбищни кули Layher Allround с парапети за детска защита.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020