• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • февруари

    13

    2023
  • 582
Интегрирано решение за поддръжка на дестилационна колона в химически завод със системите скеле Layher – Изключителна ефективност и съкращаване на времето за монтаж със 7 седмици

Интегрирано решение за поддръжка на дестилационна колона в химически завод със системите скеле Layher – Изключителна ефективност и съкращаване на времето за монтаж със 7 седмици

Успешните проекти, свързани с изграждането на сложни конструкции скеле се отличават с три основни характеристики – високоефективно системно решение, предварително 3D планиране на всички процеси и професионален монтаж.  За изграждането на скеле около дестилационна колона в химически завод, Layher предложи цялостно интегрирано решение, отговарящо на високите изисквания за безопасност в промишлена среда. Чрез подобряване на ефективността при монтажа, времето за сглобяване на конструкцията беше съкратено с близо 60 %,  допринасяйки за изключителната икономичност и безопасност на проекта. Предварителното цифрово 3D планиране на скеле конструкцията с височина от 94 метра бе извършено чрез софтуера за проектиране на конструкции скеле LayPLANCAD, част от Layher SIM (Scaffolding Information Modeling). Беше постигнато изключително прецизно приспособяване на скелето към геометрията на дестилационната колона. Извършена бе и проверка за неточности, като всички процеси бяха координирани чрез непрекъснатата виртуална връзка между клиента и експертите по безопасност на работната площадка. Изготвени бяха списъци с необходимите материали за всеки един етап от монтажните дейности. Благодарение на изключителната товароносимост и ниско тегло на компонентите от системата модулно скеле Layher Allround Lightweight, бяха изградени 46 работни платформи от системни пътеки, предоставящи безопасен достъп до всяка точка от работната повърхност. В цялостната скеле конструкция, безпроблемно бяха интегрирани стълбища за достъп, алуминиеви греди FlexBeam и фермови конструкции от системата за големи премоствания и тежки натоварвания Layher Allround FW. За предаване на силите в зоните с големи натоварвания бе използвана системата подпорно скеле Allround TG 60. Layher предложи цялостно системно решение за безопасна работа в индустриална среда.

скеле layher

Подпорните кули TG 60 бяха интегрирани в конструкцията модулно скеле Allround за осигуряване на необходимата товароносимост в зоните на премостване с алуминиеви греди FlexBeam.

Интегрирано решение за поддръжка на дестилационна колона в химически завод със системите скеле Layher – Ползите за Вас:

  • Изключително леко решение, благодарение на предварителното 3D планиране и използването на компонентите от системата модулно скеле Layher Allround Lightweight.
  • Съкращаване на времето за монтаж с 60%.
  • Използването на компонентите от системата модулно скеле Layher Allround Lightweight, позволи изграждане на безопасни работни платформи до всяка точка от работната повърхност, без необходимост от модифициране на конструкцията в процеса на работа.
  • Увеличаването на работната повърхност с 600% повиши безопасността и продуктивността при използване на скелето по време на ремонтните дейности.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020