• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • септември

  4

  2023
 • 409
Интегрирано решение от Алуминиеви греди TwixBeam и подпорно скеле Allround TG 60 за изключителна ефективност на работната площадка

Интегрирано решение от Алуминиеви греди TwixBeam и подпорно скеле Allround TG 60 за изключителна ефективност на работната площадка

При строежа на промишлено хале, бе необходимо изграждането на 7000 m3 подпорно скеле за изливане на стоманобетонна плоча с дебелина от 50 см. Идеалното решение за проекта бе комбинацията от подпорно скеле Layher Allround TG 60 и Алуминиеви греди TwixBeam, използвани като основни греди. Инженерите от Layher извършиха предварително 3D-планиране, част от цялостния процес на цифрово проектиране Layher SIM. Бяха изпълнени всички изисквания на проекта, свързани с приспособяването на конструкциите към геометрията на обекта и с изграждането на работните нива чрез използване на стандартни скеле елементи. Благодарение на Алуминиевите греди TwixBeam бе постигнато оптимално използване на товароносимостта на подпорното скеле TG 60 и редуциране на количеството на необходимия материал с до 30 процента. Едно от основните предимства, от използването на системите скеле Layher, бе и съкращаването на времето за монтаж с 50 процента, допринасяйки за изключителната ефективност на работната площадка.

 • Използването на Алуминиева греда TwixBeam като основна греда, позволи увеличаване на дължината на подпорните секции.
 • Лесно приспособяване към изискванията на геометрията чрез използването на стандартни скеле елементи – Allround конзоли за увеличаване на площта на работната повърхност в крайните зони на скеле конструкцията, допринасящи за спестяването на материал. Стандартни системни пътеки за изграждане на безопасна работна повърхност. Стълбища Платформа за бърз и безопасен достъп до всяка точка от работната площадка.
 • Цифровизация на работните процеси при етапите на планиране, логистика и монтаж. Предварително планиране на подпорната конструкция в 3D среда с помощта на системата LayPLAN CAD. Експортиране на 3D модела на скелето чрез системата LayPLAN TO RSTAB за проверка на структурната здравина. Възможност за генериране на списъка с необходимите материали с помощта на модула LayPLAN MATERIALMANAGER. Изготвяне на 2D планове на проекта с връзка към 3D модела на скелето, които бяха изключително полезни при извършване на монтажа и демонтажа на конструкциите.
 • Възможност за извършване на цифровизирано измерване в процеса на изграждане на подпорните кули, гарантирайки изключителна прецизност и бързина при работа. Позициониране в работно положение с помощта на кран на предварително сглобените на терена подпорни кули.
подпорно скеле

Междинната (вложена) греда позволи лесното приспособяване на Алуминиевите греди TwixBeam към всяка особеност на геометрията в крайните зони, благодарение на големия набор от системни дължини. Използвани бяха стандартни скеле елементи, без необходимост от извършването на скъпо-струващи дейности по оразмеряване на дървени греди.

подпорно скеле

Работната повърхност, изградена от системни пътеки под нивото на кофража, гарантира изключителна безопасност по време на работа.

Алуминиеви греди TwixBeam – Ползите за Вас:

 • Изключително икономично решение. Бърз монтаж и демонтаж. По-голяма товароносимост при сили на срязване и огъване в сравнение с Н-20 гредите. По-малко количество на необходимия материал.
 • Пълна съвместимост със системата подпорно скеле TG 60, за всяка дължина на секцията. Не се налага предварително планиране и проектиране на снаждането на гредите или използването на оразмерени греди с конкретни размери.
 • Притежават всички свойства на непрекъснатата греда – предаване на сили на опън, натиск и момент на огъване.
 • Лесен монтаж и демонтаж без необходимост от използването на кран, благодарение на леките и удобни за работа ергономични елементи.
 • Лесно регулиране на ъгъла с помощта на чупещата кофражна вилица.
 • Устойчивост на атмосферни влияния. По-дълъг експлоатационен живот в сравнение с конвенционалните дървените греди.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020