• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • юли

  19

  2021
 • 677
Модулна стълбищна кула от Layher при строежа на магистрален тунел

Модулна стълбищна кула от Layher при строежа на магистрален тунел

При построяването на тунел с дължина от 9 km, свързващ две основни магистрални артерии, бе необходимо изграждането на скеле за достъп до основата на изкоп с дълбочина от 94 m. Изграждането му бе част от мащабен инфраструктурен проект в Австралия.

Предизвикателства при проектирането и монтажа на стълбищна кула за достъп

Монтажът на стълбищната кула за достъп трябваше да бъде извършен в изкоп с дълбочина от 94 m, за да осигури работно скеле с височина от 90 m, необходимо за поддръжката на вертикална конвейрна линия, разположена по стената на изкопа. Едно от основните изисквания на клиента бе изграждането на окачена конструкция скеле за достъп, чиято височина да бъде постепенно увеличавана при напредването на изкопните дейности.

Алуминиева Модулна стълбищна кула с интегрирани платформи

Изискванията при проектирането на скелето за достъп бяха изключително голямото натоварване и изготвянето на план за извършване на безопасен монтаж. Решението бе системата Layher Allround – Модулна стълбищна кула, сглобена от стандартни компоненти и стълбища с интегрирани платформи. Благодарение на новоразработеният вертикал Allround с дължина 2.21 m, тази кула може да бъде предварително сглобена на секции и след това модулите да бъдат преместени с кран, за да се оформи необходимата стълбищна кула с успоредни или зигзагообразни стълбищни рамена.

Алуминиевите платформени стълбища на Layher се отличават с изключителна здравина, стабилност, ниско тегло, бърз и лесен монтаж, и отговарят на най-високите изисквания за безопасност при работа. За целта на проекта бе извършено последователно позициониране с кран на предварително сглобени стълбищни модули с височина от 6.21 m в цялостната окачена конструкция скеле. По този начин бе постигната бързина и непрекъснатост при извършване на работните процеси.

Модулна стълбищна кула – характеристики:

 • Layher предлага допълнително оптимизиране при използването на системата Allround – стълбищна кула, сглобена от стандартни компоненти и стълбища с интегрирани платформи.
 • Благодарение на вертикала Allround с дължина 2.21 m, тази кула вече може да бъде предварително сглобена безопасно на секции на земята и след това секциите да бъдат монтирани във височина с кран.
 • Възможни са кула с успоредни или срещуположни (зигзагообразни) стълбищни рамена.
 • Осигурява се по-лесно, по-бързо и най-вече по-безопасно сглобяване и модифициране.
 • Увеличеното разстояние във височина от 2.20 m прави използването й още по-комфортно.
 • Допустимо натоварване 2.0 kN/m2.
 • Allround Модулна Стълбищна кула притежава типово одобрение за монтаж на височини до 115 m.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020