• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • юни

    25

    2024
  • 145
Модулно скеле Layher Allround за изграждане на платформа за безопасен достъп и транспортиране на материали при реставрацията на исторически комплекс

Модулно скеле Layher Allround за изграждане на платформа за безопасен достъп и транспортиране на материали при реставрацията на исторически комплекс

За цялостното реновиране на културно-исторически комплекс в Унгария, бе изградена мащабна конструкция скеле с височина от 42 метра, за да бъде подпомогнато транспортирането на строителни материали до работната площадка. Свободно-стоящата платформа бе от първостепенно значение в процеса на реставрацията, осигурявайки безопасен достъп до обекта и защитавайки околната среда, без да затруднява обществения трафик.

модулно скеле

За целите на проекта, бяха използвани 80 тона материал от системата модулно скеле Layher Allround Lightweight. За транспортиране на строителни материали и хора, в цялостната конструкция бяха интегрирани две подемни съоръжения Geda Z/ZP 1500, всяко от които с полезен товар от 1500 kg.

модулно скеле

Поради липсата на технически чертежи на историческия комплекс, инженерите от Layher оказаха съдействие при дизайна и проектирането на скелето, и извършиха лазерно 3D сканиране на стената на замъка, която послужи за основа на мащабната платформа.

Конструкцията от модулно скеле Layher Allround, с височина от 42 метра и тегло от 80 тона, характеризираща се с изключително голяма товароносимост от 1200 kg/m2, бе изградена от 12 000 m3 материал. В горната част на платформата бяха реализирани две рампи, осигурени с 4-степенна странична защита, всяка от които с широчина от 1.5 метра, като едната бе предназначена за пешеходен трафик, а другата – за товарен.

модулно скеле

За гарантиране на безопасна и непрекъсната подова повърхност на рампите, бяха използвани олекотени стоманени пътеки Layher Allround Lightweight, отличаващи се с малко тегло и обем, и в същото време с голяма товароносимост. За намаляване на риска от хлъзгане, върху системните пътеки бе положено покритие от специален шперплат, позволяващо лесното придвижване на ръчни хидравлични палетни колички за пренасяне на строителни материали. В цялостната конструкция бяха интегрирани платформени стълбища за осигуряване на непрекъснат достъп до работната площадка, дори при липса на електрозахранване.

модулно скеле

Мащабната платформа от модулно скеле Layher Allround, бе сглобена за период от 2 седмици, от екип от 50 специалисти по монтаж на скеле.

При изграждането на свободно-стоящи конструкции с голямо тегло и височина, от изключителна важност са носещите свойства на терена, върху който се изгражда скелето. При реновирането на историческия комплекс, извършените върху почвата тестове показаха, че липсва достатъчна стабилност на терена, поради наличието на строителни седименти и частици от предишни епохи. Изградени бяха пилотни фундаменти, с постоянен надзор от страна на археолозите, под основата на платформата, гарантиращи стабилността на конструкцията скеле.

модулно скеле

Кратките срокове, мащабността и сложността на проекта при реализирането на платформата за достъп и транспортиране на материали за реставрацията на културно-историческия комплекс, доказаха изключителната адаптивност, безопасност и многофункционалност на системата модулно скеле Layher Allround.

Модулно скеле Layher Allround – Ползите за Вас:

  • Несравнимо бързо и лесно. Бързо сглобяване, благодарение на безболтовата технология розетка-клинова глава, логическо свързване  и висока прецизност.
  • Безопасна работа от самото начало. Безопасност без компромиси по време на монтажа. Здраво заклинени компоненти, гарантиращи максимална стабилност, дори в момента на изграждане.
  • Изключително адаптивна система. Богат набор от стандартни елементи, подходящ за всяка дейност. Съвместими с другите системи и продукти от Layher.
  • Изключително икономично решение. Лесен и прецизен монтаж означава пестене на време и разходи. Безупречни солидни елементи с дълъг експлоатационен живот и гарантирани наличности.
модулно скеле

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020