• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • декември

    30

    2022
  • 440
Системи скеле Layher за ремонт на университетска болница

Системи скеле Layher за ремонт на университетска болница

За реновиране на фасадата на голяма университетска болница, Layher предложи цялостно интегрирано решение, включващо системата фасадно скеле SpeedyScaf, модулно скеле Allround и системата за големи премоствания и тежки натоварвания Allround FW фермова конструкция. За проекта бяха използвани 103 тона скеле, реализирани бяха 15 работни нива, като височината на конструкцията достигаше 37 метра. Монтажът на скелето бе извършен от персонал от 5 служители.

Сред предизвикателствата на проекта бяха сложната геометрия на сградата, специфичната архитектура на покривната конструкция, наличието на козирки и издадени участъци по фасадата и необходимостта от осигуряване на свободно преминаване в зоните на коридорите, за запазване нормалното функциониране на болницата.

скеле layher

Системата фасадно скеле Layher SpeedyScaf предостави изключително икономично, ефективно и безопасно решение, с възможност за бърз и лесен монтаж.  Тя разполага с богат набор от допълнителни елементи и аксесоари (фермови греди, конзоли, усилени пети и др.), предоставяйки цялостни системни решения, подходящи за всеки проект и всяко изискване. Наличието на пълния набор от елементи, дава възможност за изпълнението на сложни фасади без да се правят компромиси с безопасността и удобството при работа на служителите.

Пространственият 3D дизайн на конструкциите скеле бе предварително проектиран с помощта на софтуерният продукт LayPLAN SUITE, част от Layher SIM (Scaffolding Information Modeling) процеса на Layher за предварително планиране.

Поради наличието на части от фасадата, които се намират над нивото на покрива и невъзможността за стъпване на скелето върху покрива, бе реализирано премостване с отвор от 20 метра, с помощта на Allround FW фермова конструкция, а необходимото допълнително укрепване бе извършено чрез системата модулно скеле Layher Allround.

скеле layher

За осигуряването на безпроблемен достъп до входа на сградата, бе реализирана премостваща конструкция с доказаното ефективно решение от класически фермови греди.

скеле layher

За осигуряване на безопасното преминаване на хора в зоната на ремонтните дейности, бяха изградени няколко пешеходни прохода.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020