• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • юни

    13

    2022
  • 660
Висяща конструкция скеле Layher за ремонт и поддръжка на нефтопровод

Висяща конструкция скеле Layher за ремонт и поддръжка на нефтопровод

За извършване на дейности по бластиране и боядисване на действащ нефтопровод във воден басейн, бе необходимо изграждането на висяща конструкция скеле между две дървени подпори на разстояние 26 метра една от друга. Анкерирането към тръбопровода не бе позволено, поради лошото му състояние. Всички натоварвания трябваше да бъдат отведени към двете подпори, които също имаха някои конструктивни проблеми.

Най-безопасното и ефективно решение бе комбинация от системите модулно скеле Allround  и Allround FW на Layher. Конструкцията бе сглобена на сушата, транспортирана до нефтопровода с шлеп и в последствие позиционирана на проектната позиция бързо, лесно и безопасно с помощта на кран. Резултатът бе постигане на товароносимост от 5 kN/m2 чрез изключително лека конструкция.

висяща конструкция скеле

Стандартните конструкции скеле често са икономически неефективни за работни площадки на големи височини поради големите разходи за материали и работна ръка. Също така, пренасянето на усилията към терена не винаги е възможно. В тези случаи за изграждане на висящи конструкции безпроблемно може да бъде използвана системата скеле Layher Allround. Обезопасяването на вертикалите с болтове позволява идеално предаване на опънните сили.

Наличен е богат набор от елементи за захващане при изграждане на висящи конструкции. Връзки с лапа, предлагани като стандартен елемент, могат да бъдат използвани за свързване към 2T-греди.

Със системите на Layher, висящите конструкции скеле могат да бъдат монтирани направо на място, отгоре надолу, или предварително да бъдат сглобени на земята и след това да бъдат позиционирани с помощта на кран.

В случаите, когато конструкцията трябва да се справи с големи подпорни разстояния (например при работа по ветрогенератори и тръбопроводи, разположени в морето), решенията за висящо скеле могат да бъдат реализирани в комбинация със системата Allround FW. Тя е напълно съвместима със системата скеле Layher Allround и се характеризира с голяма товароносимост и възможност за преодоляване на големи отвори.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020