• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • март

  14

  2022
 • 797
Алуминиеви греди FlexBeam за подобряване на ефективността и безопасността при ремонтни дейности на мостове

Алуминиеви греди FlexBeam за подобряване на ефективността и безопасността при ремонтни дейности на мостове

За извършването на ремонтни дейности по поддръжката на 120-метровата отсечка от моста Forth Road в Шотландия, бяха използвани алуминиеви греди FlexBeam за опора на висяща конструкция скеле. Благодарение на големия капацитет на товароносимост на алуминиевите греди FlexBeam и необходимостта от по-малък брой точки на окачване, бяха осигурени не само удобство на работа при монтажа на скелето, но също така бяха подобрени безопасността и ефективността при работа на повече от 40 метра височина. Бързо и безопасно – всеки ден бе възможен монтажът на повече от 80 квадратни метра изключително здрава и надеждна работна повърхност. Пълното изграждане на работната площадка бе постигнато със стоманените системни пътеки Layher, с повърхност против хлъзгане, а интегрираната странична защита бе изпълнена със стандартни компоненти от системата модулно скеле Allround. Решението бе предварително планирано в 3D среда със софтуерния продукт LayPLAN CAD, част от Layher SIM (Scaffolding Information Modelling). По този начин бе постигнато прецизно предварително приспособяване към геометрията, включващо проверка за неточности. Модулът LayPLAN VR VIEWER осигури цялостна и реалистична предварителна визуализация на проекта за направата на качествена професионална презентация пред клиента. Layher предостави цялостно системно решение.

алуминиеви греди FlexBeam

Проектът за изграждане на висящото скеле за извършване на ремонтни дейности бе прецизно приспособен към мостовата конструкция с помощта на предварително 3D планиране, включващо проверка за неточности и в последствие съгласуван с клиента чрез реалистичната му визуализация с LayPLAN VR VIEWER.

Алуминиеви греди FlexBeam – Ползите за Вас:

 • Намаляване времето и усилията за монтаж, поради по-високия капацитет на товароносимост и по-лесното и ефективно укрепване на конструкцията скеле.
 • По-бърз монтаж, благодарение на U-образната горна страна на профила, за директно поставяне на системните пътеки и лесна за поставяне осигуровка срещу непреднамерено изместване на пътеките.
 • Системно интегрирано решение.
 • Техническа документация с пълна информация за структурния анализ.
 • Малки и компактни компоненти.
 • Възможност за широк спектър от приложения, благодарение на стандартните елементи за надграждане на конструкцията.
алуминиеви греди flexbeam

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020