• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • август

    8

    2022
  • 586
Модулно скеле Layher Allround при ремонта на обществена сграда в Нюрнберг

Модулно скеле Layher Allround при ремонта на обществена сграда в Нюрнберг

Сградата на Крематориума в Нюрнберг, построена през 1913 година, се нуждаеше от ремонт на фасадата и покривната конструкция. Поради изключително сложната архитектура, фирмата изпълнител Schuttler Grustbau GmbH разработи предварително цифрово 3D решение, съвместно със специализиран екип от инженери за професионално проектиране на скеле системи със софтуера LayPLAN SUITE на Layher. Подробният структурен анализ показа необходимостта от използването на 2600 m2 модулно скеле Layher  Allround, две конструкции от Layher Allround мостова система и две 15-метрови стоманени греди НЕВ 600 за премостване над сградата, и намаляване на общото количество на скелето. Покривът Layher Keder Roof с широчина на отвора от 23 метра и дължина 20 метра, гарантира непрекъснатост на ремонтните дейности, независимо от метеорологичните условия.

модулно скеле

За проекта бе използван нов материал от системата Layher Allround. С изключение на изработените специално за проекта стоманени НEB греди, цялата конструкция скеле бе изградена от стандартни скеле компоненти от системата Layher Allround.

Благодарение на своята мултифункционалност, адаптивност и възможност за бърз и лесен монтаж, системата скеле Layher Allround бе идеалното решение за изискванията на проекта. Layher предложи иновативно, ефективно и икономично решение, гарантиращо изключителна бързина и безопасност при работа.  

Дизайнът на конструкцията скеле бе изцяло съобразен с нуждите и изискванията на всички участници в ремонтните дейности по фасадата и покрива на сградата.

модулно скеле

Сложната архитектура на сградата постави редица предизвикателства пред проектантите. Особеностите на геометрията изискваха изграждането и на кръгово скеле. Бяха реализирани премоствания от 15 и 18 метра чрез мостовата система Layher Allround, стъпваща върху 15-метрови стоманени HEB греди и подпорни кули, изградени от модулно скеле Allround. Мостовите конструкции бяха предварително сглобени на терена и в последствие позиционирани в проектно положение с помощта на кран.

модулно скеле

За осигуряването на безопасен достъп до строителната площадка бяха използвани две платформени стълбищни кули Layher с височина от 22 метра.

Системите скеле Layher се отличават с изключителна ефективност, безопасност и надеждност. Софтуерните продукти LayPLAN SUIT на Layher допринасят за изключителната прецизност и икономичност при планирането на сложни проекти.

модулно скеле

Модулно скеле Layher Allround – Ползите за Вас:

  • Несравнимо бързо и лесно. Бързо сглобяване, благодарение на безболтовата технология розетка-клинова глава, логическо свързване  и висока прецизност.
  • Безопасна работа от самото начало. Безопасност без компромиси по време на монтажа. Здраво заклинени компоненти, гарантиращи максимална стабилност, дори в момента на изграждане.
  • Изключително адаптивна система. Богат набор от стандартни елементи, подходящ за всяка дейност. Съвместими с другите системи и продукти от Layher.
  • Изключително икономично решение. Лесен и прецизен монтаж означава пестене на време и разходи. Безупречни солидни елементи с дълъг експлоатационен живот и гарантирани наличности.
модулно скеле

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020