• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • май

    20

    2024
  • 194
Системи скеле Layher за ремонта на „Моста на Хари Потър“

Системи скеле Layher за ремонта на „Моста на Хари Потър“

Системи скеле Layher бяха използвани при реновирането на моста Goathland, използван при заснемането на сцените с прочутия влак Хогуортс Експрес в световноизвестната кино поредица – Хари Потър. Железопътната гара Goathland в Северен Йоркшир и мостът Goathland са истински туристически забележителности и любима дестинация на всички почитатели на Хари Потър.

За структурното укрепване на „Моста на Хари Потър“ и цялостното му реновиране бяха инсталирани стоманени греди, които осигуриха необходимата стабилност за преминаването на бъдещия автомобилен и пешеходен трафик. Идеалното решение за проекта, бе системата скеле Layher, гарантираща реализирането на изключително здрава, лека и надеждна конструкция за безопасна работа на височина. Особеностите на архитектурата на съоръжението, изискваха изграждането на скеле с минимално общо натоварване, без да се прави компромис с безопасността и стабилността му. Благодарение на секциите с голяма широчина и висока товароносимост, значително бе намалено количеството на необходимия материал. Част от предизвикателствата на проекта бe осигуряването на непрекъснат достъп до малкото селце Goathland, осъществяващ се единствено чрез мостовото съоръжение, и гарантирането на безопасността на огромния поток от туристи, привлечени от популярността на едноименната кино продукция. Иновативната комбинация от системите алуминиеви греди Layher TwixBeam и FlexBeam, и модулно скеле Layher Allround, позволи изграждането на безопасна работна платформа за достъп до подмостовото пространство. Реализирана бе обширна окачена работна площадка, осигуряваща достатъчна височина за комфортното преминаване на пешеходците и изолирана работна среда по време на инсталацията.

За изпълнението на проекта, Layher предложи изключително безопасно и ефективно решение, чрез изграждането на иновативна конструкция при изисквания за кратки срокове, затруднен достъп,  предизвикателни архитектурни особености и метеорологични условия.

Специално внимание бе отделено на планирането на безопасността на строителната площадка и използване на специфичните обезопасяващи механизми при работа със системите скеле на Layher, включително и осигуряването на спасителни жилетки при работа в близост до водни басейни.

Инженерите на Layher оказаха пълно съдействие по време на всички етапи от проекта и работиха в тясно сътрудничество с компанията, отговорна за монтажа и с местните железопътни власти.

Проектът бе хармонично съчетание между модерното инженерство и реставрацията на забележителност, чрез иновативни решения и постигане на високо ниво на безопасност, преодолявайки множество логистични и метеорологични предизвикателства. Изпълнението му за период от 4 дни демонстрира изключителната ефективност на системите Layher и възможностите им за реализиране на безопасен достъп при високи изисквания за сигурност и различни архитектурни особености.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020