• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
 • декември

  12

  2022
 • 633
Алуминиева греда Layher TwixBeam за изграждане на работно скеле

Алуминиева греда Layher TwixBeam за изграждане на работно скеле

Алуминиевата греда TwixBeam на Layher е изключително здрава, мултифункционална греда, състояща се от две U-сечения с височина от 200 милиметра, свързани с болтове. Голямото разнообразие от приложения на TwixBeam включва реализиране на премоствания, изграждане на обширни работни платформи, на окачени и конзолно изнесени структури. Гредите TwixBeam са налични в дължини от 0.80 до 6.60 метра. Гредата се характеризира с висока товароносимост и ниско тегло.

Алуминият, от който е изработена гредата, я прави изключително лека и удобна за работа. Болтовите съединения, позволяват лесното й модифициране за разнообразни приложения и гарантират запазването на голямата й товароносимост (заварката отслабва характеристиките на алуминия).

Налични са набор от допълнителни елементи за надграждане на конструкцията скеле според конкретните изисквания на проекта. TwixBeam чупещата винтова стъпка се поставя и фиксира в пространството от 52 милиметра между двете U-сечения на гредата. Тя може да бъде използвана като пета или кофражна вилица. Стандартни или окачени структури, могат да бъдат изградени чрез използването на Allround хоризонтали или чупещи кофражни вилици, поставени в пространството между двете U-сечения на гредата. TwixBeam телескопичната винтова опора позволява закоравяване или укрепване на различни конструкции, като може да предава силите на опън и натиск. TwixBeam елемент за снаждане и TwixBeam междинна греда допринасят за лесното приспособяване към изискванията на работната площадка.

Анкериране към терена

Алуминиевата греда TwixBeam, позволява конструкцията скеле да бъде анкерирана към основата на стъпване.

 • Анкерирането се извършва чрез използването на шпилки.
 • По този начин се избягва необходимостта от използване (складиране, транспортиране, монтиране) на затежаване – баласт.
 • Благодарение на опростения си болтов дизайн, алуминиевата греда TwixBeam може лесно да бъде разглобена на съставните си части и след това отнова сглобена.

Реализиране на конзолно изнесени конструкции скеле

В случаите, когато теренът не притежава необходимите носещи свойства или когато се налага изграждането на структури с ограничен брой елементи, TwixBeam позволява реализирането на стандартни (стоящи) и окачени конструкции.

 • Изнесени структури от скеле в строящи се сгради могат да бъдат реализирани с TwixBeam по два начина – с анкериране към плочата или терена, или чрез заклинване между две плочи.
алуминиева греда
 • За реализиране на платформени конструкции, алуминиевите греди TwixBeam се монтират една над друга чрез използването стяга за греди.
алуминиева греда
 • За повишаване на товароносимостта, гредите могат да бъдат монтирани една над друга, в едно и също направление с помощта на TwixBeam фиксатор или стяга за греди.

Изграждане на конструкции с окачени стълбищни кули

В зависимост от конкретните изисквания на работната площадка, понякога е необходимо сглобяването на висящи конструкции стълбищни кули (монтаж от горе надолу).

Реализиране на работни платформи

С помощта на алуминиеви греди TwixBeam, могат да бъдат изграждани изнесени или работни платформи с голямо разстояние между опорите.

 • Изнесените работни платформи могат да бъдат анкерирани към терена или заклинени между стоманобетонните плочи.
 • При стандартни конструкции, TwixBeam чупещата винтова стъпка се използва за стъпване на конструкцията скеле върху гредата.
 • Комбинацията от алуминиеви греди TwixBeam и FlexBeam позволява изграждането на хибридни платформени конструкции.

Изграждане на сложни конструкции от греди

 • Дизайнът на алуминиевите греди TwixBeam, FlexBeam и на TwixBeam междинна греда позволява реализирането на разнообразни сложни съставни конструкции.
алуминиева греда
 • Гредите могат да бъдат монтирани в хоризонтална или вертикална позиция, или под ъгъл.
 • Приспособяването към всяко изискване на геометрията на работната площадка може да бъде извършено изключително прецизно, като например стъпването върху V-образното дъно на пещна камера.

Алуминиева греда TwixBeam за изграждане на работно скеле – Ползите за Вас:

 • Алуминиева високо-якостна и лесно-разглобяема греда с ниско тегло. Благодарение на компактните си размери е отлично решение при вкарване на материала през тесни отвори.
 • За изграждане на конзолно изнесени и укрепващи структури в системни конструкции скеле.
 • Лесно приспособяване към изискванията на всяка работна площадка, благодарение на използването на TwixBeam междинна греда и комбинацията с алуминиеви греди FlexBeam.
 • Защита на инвестицията, благодарение на устойчивостта й на атмосферни влияния и възможността за многократна употреба.
 • Лесно регулиране на ъгъла на монтаж, благодарение на TwixBeam чупещата винтова стъпка.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020