• 2227 „Индустриална Зона – Божурище“, ул. Симеон Петров №15

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
  • септември

    11

    2023
  • 426
Стълбище Layher Allround за ремонта на метростанция в Будапеща

Стълбище Layher Allround за ремонта на метростанция в Будапеща

За реновиране на ескалаторите на централна метростанция в Будапеща, бе необходимо изграждането на безопасно и надеждно стълбище за достъп до всяка точка от работната площадка.

За целите на проекта, бе изградена временна конструкция от стълбищна кула Layher Allround 750 с наклон от 30 градуса, широчина 1.09 метра и средна височина от 15-20 метра от площадка до площадка. Стълбището бе оборудвано с парапети за детска защита за още по-голяма безопасност и бе извършено допълнително укрепване за преодоляване на наклона от 30 градуса.

Стълбищната конструкция трябваше да отговаря на всички нормативни изисквания за използване в обществени зони. Layher предложи идеалното решение за проекта, характеризиращо се с изключителна здравина и надеждност, и притежаващо всички необходими сертификати за безопасност. Стълбището бе изградено от стандартни скеле елементи от системата Layher Allround. То осигури безопасно преминаване на работните екипи при демонтажа на старите ескалатори и монтирането на новите съоръжения. Още едно от изискванията бе, конструкцията да може да бъде използвана в случай на спешна евакуация на пътници от метрото.

Инженерите от Layher оказаха съдействие при реализирането на идейното решение. Проектът бе изготвен чрез софтуерната система на Layher LayPlan, с помощта на наличните планове на метростанцията и извършването на специализирано 3D заснемане.

Стълбищните кули Layher 750 са идеалното решение за изграждане на временни конструкции в обществени зони за пешеходни проходи, достъпи до подиуми и трибуни, и надлези. Те се характеризират с изключителна товароносимост, здравина и безопасност, и могат да бъдат използвани при всякакви метеорологични условия. Отговарят на всички европейски стандарти за безопасност на временни стълбища в зони за обществен достъп и могат да бъдат доставени в кратки срокове. Допустимото натоварване е 7.5 kN/m2 (750 kg/m2), при ширина на стълбата 2.07 m. Размерите на стъпалата са – височина 16.6 cm, стъпало 31.0 cm и застъпване 1.0 cm.

Стълбищата Layher могат да бъдат изградени бързо и лесно с помощта на основни елементи от системата Layher Allround и няколко допълнителни елементи. Те са подходящи за всяко изискване и всеки проект при реализирането на временни конструкции за достъп на строителни обекти и в обществени зони. Layher предлага цялостни адаптивни решения за всеки индивидуален проект, отговарящи на всички изисквания за функционалност, надеждност и безопасност.

Интересувате се от нашите продукти?

Свържете се с нас:

Тел. 08846426660886180195

E-Mail: office@layher.bg

Абониране за информация относно нови продукти

Последни публикации
© Copyright 2020